• Meta a declarat că a eliminat şapte conturi de Facebook, 23 de pagini, un grup şi 20 de conturi de pe Instagram.
  • Aceste sunt acuzate de încălcarea politicii Meta privind conturile false.
  • În Chişinău, autorităţile au anunţat că au blocat 15 canale ale aplicaţiei de mesagerie Telegram pentru că încălcau legile privind finanţarea partidelor politice.

Meta a eliminat o reţea de conturi care viza vorbitorii de limbă rusă din Republica Moldova, înainte de alegerile din 20 octombrie, pentru încălcarea politicii companiei privind conturile false, transmite Meta.

Conturile Meta false au postat critici la adresa preşedintelui Maia Sandu, a politicienilor proeuropeni şi a legăturilor strânse dintre Moldova şi România şi au susţinut partidele pro-ruse din Moldova, a declarat compania.

Meta a declarat că a eliminat şapte conturi de Facebook, 23 de pagini, un grup şi 20 de conturi de pe Instagram pentru încălcarea politicii sale privind conturile false.

Recomandări

ORBAN VS. LEYEN
LESS IS BETTER
2025, AN DE FINAL
META „FACE CURAT” ÎN MOLDOVA
THANK YOU, BEYONCE!
CV-UL LA CONTROL

În Chişinău, autorităţile au anunţat că au blocat 15 canale ale aplicaţiei de mesagerie Telegram pentru că încălcau legile privind finanţarea partidelor politice.

Poliţia moldovenească a declarat joi că a percheziţionat locuinţele liderilor legaţi de omul de afaceri Ilan Şor, ca parte a unei anchete penale privind fraudarea alegerilor. Poliţia a spus că zeci de mii de alegători au fost plătiţi prin intermediul conturilor dintr-o bancă rusească pentru a vota „nu” în cadrul unui referendum privind aderarea la UE organizat în paralel cu alegerile prezidenţiale.

Preşedinta proeuropeană Maia Sandu îşi doreşte un al doilea mandat în alegeri şi a numit referendumul privind aderarea la blocul celor 27 de membri drept piatra de temelie a politicilor sale.

Citește și