• Meta a fost vizată joi de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene.
  • Această decizie a fost luată din cauza preocupărilor executivului UE în legătură cu faptul că Meta nu a abordat în mod adecvat riscurile pentru copii.
  • Compania a prezentat un raport de evaluare a riscurilor în septembrie.

Compania mamă a Facebook, Meta, a fost vizată joi de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene privind presupuse încălcări ale legislaţiei stricte a blocului comunitar privind conţinutul online în ceea ce priveşte riscurile legate de siguranţa copiilor, notează CNBC.

Comisia Europeană a precizat într-un comunicat că investighează dacă platformele Facebook şi Instagram ale gigantului social media ,,pot stimula dependenţele comportamentale la copii, precum şi crea aşa-numitele «efecte de gaură de iepure»”.

Această decizie a fost luată din cauza preocupărilor executivului UE în legătură cu faptul că Meta nu a abordat în mod adecvat riscurile pentru copii. Compania, deţinută de Mark Zuckerberg, a prezentat un raport de evaluare a riscurilor în septembrie, scrie Reuters.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

,,În plus, Comisia este, de asemenea, preocupată de metodele de verificare şi de asigurare a vârstei puse în aplicare de Meta”, se arată în textul comunicării oficiale a Comisiei Europene.

Meta se află deja în vizorul UE în ceea ce priveşte dezinformarea electorală, o preocupare cheie înaintea alegerilor cruciale pentru Parlamentul European de luna viitoare.

Citește și