Meta se află în vizorul UE. Facebook şi Instagram vor fi investigate de Comisia Europeană

Compania mamă a Facebook, Meta, a fost vizată joi de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene privind presupuse încălcări ale legislaţiei stricte a blocului comunitar privind conţinutul online în ceea ce priveşte riscurile legate de siguranţa copiilor, notează CNBC.

Comisia Europeană a precizat într-un comunicat că investighează dacă platformele Facebook şi Instagram ale gigantului social media ,,pot stimula dependenţele comportamentale la copii, precum şi crea aşa-numitele «efecte de gaură de iepure»”.

Această decizie a fost luată din cauza preocupărilor executivului UE în legătură cu faptul că Meta nu a abordat în mod adecvat riscurile pentru copii. Compania, deţinută de Mark Zuckerberg, a prezentat un raport de evaluare a riscurilor în septembrie, scrie Reuters.

,,În plus, Comisia este, de asemenea, preocupată de metodele de verificare şi de asigurare a vârstei puse în aplicare de Meta”, se arată în textul comunicării oficiale a Comisiei Europene.

Meta se află deja în vizorul UE în ceea ce priveşte dezinformarea electorală, o preocupare cheie înaintea alegerilor cruciale pentru Parlamentul European de luna viitoare.

Citește și

Exit mobile version