• Michelle Obama ar fi singura figură democrată capabilă să-l învingă pe Trump, dacă Biden s-ar retrage, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos.
  • Primul interviu al lui Biden după dezbaterea cu Trump a înrăutățit situația democraților.
  • Biden a anunțat la ABC că nu se va retrage din cursa prezidențială.

Michelle Obama, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, este singura figură democrată care ar putea să-l învingă pe Donald Trump într-un scenariu electoral ipotetic, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursă. Această concluzie se bazează pe un sondaj recent realizat de Reuters/Ipsos în perioada 1-2 iulie 2024.

Potrivit sondajului, Michelle Obama ar conduce în fața lui Trump, fiind susținută de 50% dintre alegătorii înregistrați, în timp ce Trump ar primi 39% din voturi.

Favorabilitate

Michelle Obama s-ar bucura de cel mai ridicat rating de favorabilitate în rândul alegătorilor înregistrați, 55% exprimând o opinie pozitivă despre ea. Trump și Biden o urmează la o distanță de peste 10 puncte procentuale fiecare.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Sentiment de retragere

Aproximativ o treime dintre democrați consideră că Biden ar trebui să se retragă din cursă în urma dezbaterii, în timp ce aproape trei din cinci americani sunt de acord că Biden ar trebui să se retragă.

Aceste rezultate evidențiază puternica atracție a lui Michelle Obama printre alegători, ceea ce o face cea mai viabilă alternativă la Biden într-un scenariu electoral ipotetic.

Cu toate acestea, este important de menționat că Michelle Obama a declarat în mod constant că nu este interesată să candideze la președinție, iar Biden a spus, în interviul cu ABC, că doar „Dumnezeu Atotputernic” l-ar putea face să se retragă din cursa electorală.

Citește și