• Incendiile de vegetație au dus la alerte și ordine de evacuare în provincia vecină Alberta.
  • Incendiul de la Parker Lake, așa cum a fost numit de Serviciul de incendii din British Columbia (BCWS), avea o suprafață de 8 km pătrați sâmbătă.
  • Vânturile puternice și condițiile de uscăciune fac ca incendiul să fie mai dificil de combătut.

Mii de canadieni au primit ordin să își părăsească locuințele din Fort Nelson, British Columbia, din cauza amenințării unui incendiu de vegetație. Incendiul a început vineri seară și a fost descris de oficiali ca „prezentând un comportament extrem de violent al focului”, scrie BBC.

Incendiile de vegetație au dus, de asemenea, la alerte și ordine de evacuare în provincia vecină Alberta. Guvernul canadian a avertizat că aceste condiții meteorologice din acest an vor însemna un risc mai mare de incendii în țară.

Incendiul de la Parker Lake, așa cum a fost numit de Serviciul de incendii din British Columbia (BCWS), avea o suprafață de 8 km pătrați sâmbătă dimineață, după ce a crescut rapid peste noapte.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Aproximativ 3.000 de persoane din Fort Nelson – situat în nord-estul Columbiei Britanice, la aproximativ 1.600 km de Vancouver – au primit ordin de evacuare.

Rob Fraser, primarul municipalității regionale Northern Rockies, a declarat pentru CBC News că incendiul a început după ce vântul puternic a doborât un copac, care s-a prăbușit pe o linie electrică și a luat foc.

„Și apoi, până când pompierii noștri au reușit să ajungă acolo, vântul a transformat focul într-un incendiu pe care nu au putut să îl controleze cu aparatura pe care o aveam”, a spus dl Fraser.

Vânturile puternice și condițiile de uscăciune fac ca incendiul să fie mai dificil de combătut, potrivit BCWS.

Începând de sâmbătă, incendiul era combătut de nouă elicoptere, precum și de echipaje de la sol și de un specialist în protecția structurilor, a cărui sarcină este de a proteja structurile afectate de incendii.

Citește și