• Armata a găsit resturile unei drone rusești Geran în localitatea Plauru, județul Tulcea.
  • Două aeronave F-18 au fost ridicate noaptea trecută pentru a monitoriza atacul rusesc.
  • Ucraina a transmis că trei drone rusești au survolat teritoriul României.

Militarii români au găsit resturi de la o dronă rusească Geran, în apropiere de localitatea Plauru, din Județul Tulcea. Noaptea trecută, două avioane finlandeze F-18 au fost ridicate de la sol pentru a monitoriza situaţia aeriană. Șeful Forțelor Aeriene ucrainene a anunțat că au fost distruse 25 de drone, dar trei au trecut frontiera cu România.

Forţele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile şi infrastructură portuară din Ucraina, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în proximitatea frontierei cu România. Ca urmare a acestei situaţii, Ministerul Apărării Naţionale a intensificat măsurile de monitorizare şi supraveghere a spaţiului aerian naţional cu forţele şi mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană. Începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.25, transmite MApN, într-un comunicat de presă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Centrul Naţional Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea. Ca urmare, a fost transmis, în jurul orei 1.20, un mesaj RO-Alert, iar la ora 2.13 a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate. Echipe ale Ministerului Apărării Naţionale execută, la acest moment, cercetări în teren, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul naţional, ca urmare a atacurilor executate asupra infrastructurii portuare ucrainene în ultimele două nopţi”, se mai arată în comunicat.

„Menţionăm că, în ceea ce priveşte investigaţiile începute ieri, 24 iulie, de către specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI, până la acest moment, la prima dintre cele trei locaţii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua şi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, mai spun reprezentanţiii ministerului.

Marţi dimineaţă, Forţele Aeriene Ucrainene au transmis că în noaptea dintre miercuri spre joi trei drone au trecut graniţa cu România, în spaţiul aerian. Rusia a atacat masiv  Odesa, Herson, Nicolaev, Kiev, Sumîi şi Jitomir cu drone şi rachete, noaptea trecută. Alerta trimisă în nordul judeţului Tulcea este a doua în doar două zile.

Citește și