• Guvernul a pornit o campanie de vaccinare anti-COVID.
  • Bugetarilor din Ministere li s-a cerut să se înscrise pe o listă.
  • O circulară le cerea să spună dacă vor să fie vaccinați. Ludovic Orban nu a oferit explicații despre circulară.

Dacă avem un vaccin, prioritari sunt medicii și cei vulnerabili. Guvernul României a demarat deja o campanie de vaccinare internă, scrie știripesurse.ro.

La fiecare Minister a ajuns o circulară prin care bugetarilor li se cere să se înscrie pe o listă dacă vor să se vaccineze. Lista trebuia să se întoarcă până ieri, completată, la Ministerul Sănătății.

Nimeni nu i-a întrebat asta și pe cei din linia întâi. Nu există o astfel de listă nici pentru oamenii predispuși la îmbolnvirea cu SARS-CoV-2. Întrebat despre asta, Orban n-a avut o explicație concretă.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Premierul României, Ludovic Orban: „Despre campania de vaccinare vă pot spune atat: prioritățile și cantitățile de vaccin sunt cele anunțate de președinte, după reuniunea de azi. Președintele va comunica toate temele dezbătute”.

În conferința din seara aceasta, președintele Iohannis nu a vorbit despre listele cu angajați ai ministerelor înscriși la vaccin. A menționat, din nou, că vaccinarea va începe cu anumite grupe de populație: personalul medical în primă fază.