• Ministerul Sănătății vrea să rezolve problema ghiozdanelor prea grele
  • Elevii își vor lăsa manualele la școală în dulapuri individuale
  • Ghiozdanul unui elev nu trebuie să aibă peste 10% din greutatea lui

Nu mai băgați la ghiozdan! Ministerul are grijă de sănătatea elevilor – nu se referă la pachețel, ci la greutatea manualelor.

Elevii cară zilnic multe cărți și caiete în ghiozdan – copii au dureri de spate din cauza posturii pe care o au când poartă ghiozdanul. Ministerul Sănătății a propus un proiect prin care elevii să-și lase manualele și caietele la școală în dulapuri individuale.


Școala ar trebui să aibă spații speciale unde elevii să-și poată face temele după ore – profesorii trebuie să învețe cum să își aleagă ghiozdanul și cum să-l poarte. Greutatea ghiozdanelor sa nu depășească 10% din greutatea copilului. De asemenea, se recomandă utilizarea ghiozdanului cu bretele late, purtat pe ambii umeri, pentru o distribuție echilibrată a greutății.

Școlile vor fi obligate să ia măsuri pentru a reduce greutatea ghiozdanelor elevilor, potrivit proiectului Ministerului Sănătății care propune modificarea ordinului de ministru nr. 1456/2020 privind normele de igienă din școli.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

Printre propuneri ar fi ca școala să asigure dulapuri individuale pentru elevi în care să își țină manualele și caietele, sau spații pentru efectuarea temelor după școală pentru teme sau să îi învețe pe elevi cum să aleagă un ghiozdan și cum să îl poarte.

Subiectul a fost dezbătut pe larg la ȘTIU, cu Mihaela Măncilă și Mădălin Mihai.

Citește și: