• Vivek Murthy: Criza de sănătate mintală în rândul tinerilor este o problemă urgentă.
  • V. Murthy: Un avertiment ar reaminti părinților și adolescenților că social media este nu sigură.
  • Companiile Big Tech sunt acuzate de mai multe state că nu protejează copiii.
  • JAMA: Tinerii petrec zilnic între 6 și 8 ore pe rețelele de social media.

Social media dă dependență și te poate expune la mai multe pericole. Tocmai de asta, ministrul american al Sănătății cere Congresului să impună avertismente pentru vizitatorii platformelor de socializare, similar cu mesajele de pe pachetele de țigări.

Ministrul american spune că este greu să rezistăm singuri în fața unei avalanșe zilnice de notificări, aprecieri, vibrații și tot felul de recomandări și notificări și tocmai de asta este nevoie ca cineva sau ceva să ne amintească zilnic că social media nu este un loc sigur, mai ales pentru copii si adolescenti. Iar asta s-ar putea face printr-una vertisment care să apară de ficare dacă cand deschidem o aplicatie.

Asta ar trebui să crească conștientizarea, mai ales din partea părinților, care ar trebui să le limite accesul sau sa verifice pe cat posibil ce fac copiii lor atunci când sunt online. Vivek Murthy, mai spune că nu este o luptă care trebuie după de o singură persoană sau categorie și că companiile de social media, părinții și statul trebuie să se implice în această luptă. Nu va rezolva problema, dar va contribui la rezolvarea ei.

Recomandări

ROMÂNIA SE CALIFICĂ ÎN OPTIMI
RUTTE ESTE NOUL SECRETAR GENERAL NATO
CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII PĂRINTE ÎN ERA DIGITALĂ?
U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
CE VEZI AZI? COLECȚII COUTURE LA PARIS
ROMÂNIA SE DUELEAZĂ CU SLOVACIA

Citește și