• Ministrul de Externe Dmytro Kuleba va fi demis, spun mai multe surse
  • Cel mai probabil va fi înlocuit de Andrii Sybiga, primul adjunct al șefului Ministerului Afacerilor Externe
  • Prim-ministrul Denys Shmyhal rămâne în funcție
  • Zelensky: „Trebuie să consolidăm unele domenii ale guvernului şi am pregătit decizii privind personalul”

Șase oficiali ucraineni, inclusiv miniștri, demisionează; partidul de guvernământ spune că o remaniere este în curs. Șeful Ministerului Afacerilor Externe Kuleba va fi demis.

Potrivit interlocutorilor „Pravdei Ucrainene” din echipa președintelui, candidatul pentru locul său este încă în curs de stabilire. Cel mai probabil înlocuitorul este Andrii Sybiga, primul adjunct al șefului Ministerului Afacerilor Externe.

Surse spun că alte schimbări sunt în pregătire în guvern.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

În același timp, se raportează că prim-ministrul Denys Shmyhal rămâne în funcție.

Ministrul Industriilor Strategice al Ucrainei, Oleksandr Kamyshin, și alți 4 miniștri au demisionat într-o schimbare majoră a guvernului, în timp ce țara se confruntă cu o fază critică în războiul cu Rusia.

Mai mult de o treime din funcțiile din cabinet sunt acum vacante, fiind așteptate noi numiri săptămâna aceasta, deoarece Zelensky își propune să consolideze guvernul înaintea vizitei sale în SUA, potrivit Reuters.

„Toamna va fi extrem de importantă pentru Ucraina. Şi instituţiile noastre de stat trebuie să fie înfiinţate astfel încât Ucraina să obţină toate rezultatele de care avem nevoie noi toţi. Pentru a face acest lucru, trebuie să consolidăm unele domenii ale guvernului şi am pregătit decizii privind personalul. Vor exista, de asemenea, schimbări în cadrul Biroului. Contez, de asemenea, pe o pondere uşor diferită pentru anumite domenii ale politicii noastre externe şi interne”, a declarat Volodimir Zelenski.

Autoritățile SBU fac o inspecție asupra șefului de stat major al Comandamentului Forțelor Sistemelor fără pilot Roman Hladky – de la Statul Major. În timpul inspecției, acesta va fi scos din exercitarea atribuțiilor oficiale de pe funcție.

Lista miniștrilor și a oficialilor care demisionează din guvernul ucrainean

  • Iryna Vereshchuk
  • Rostyslav Shurma- șef adjunct al Președinției.
  • Olha Stefanishina
  • Oleksandr Kamyshin

Știre în curs de actualizare