• Putin dorește ca summitul BRICS să demonstreze influența în creștere a lumii non-occidentale.
  • Rusia așteaptă 22 de lideri, inclusiv președintele chinez Xi Jinping, care a sosit marți, să participe la reuniunea la nivel înalt a BRICS.
  • Modi i-a mulțumit lui Putin pentru „prietenia sa puternică”, a lăudat cooperarea în creștere și evoluția BRICS.

Narendra Modi i-a spus președintelui rus Vladimir Putin în ajunul summitului BRICS că dorește pace în Ucraina și că New Delhi este gata să ajute la obținerea unui armistițiu pentru a pune capăt celui mai mortal conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Reuters.

Putin, care a ordonat zeci de mii de trupe să intre în Ucraina în februarie 2022, dorește ca summitul BRICS să demonstreze influența în creștere a lumii non-occidentale, după ce Statele Unite și aliații lor europeni și asiatici au încercat să izoleze Rusia din cauza războiului.

Rusia așteaptă 22 de lideri, inclusiv președintele chinez Xi Jinping, care a sosit marți, să participe la reuniunea la nivel înalt a BRICS, care reprezintă 45% din populația lumii și 35% din economia globală.

Recomandări

GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
NE AJUNGE GAZUL NOSTRU
PRIMUL AJUTOR SE ÎNVAȚĂ
„ENGAGE” IN ACTION

Putin, pe care Occidentul îl consideră un criminal de război, i-a mulțumit prim-ministrului Modi pentru că a acceptat invitația de a vizita Kazan, un oraș de pe malurile Volgăi, și a declarat că Rusia și India împărtășesc un „parteneriat strategic privilegiat”.

Modi i-a mulțumit lui Putin pentru „prietenia sa puternică”, a lăudat cooperarea în creștere și evoluția BRICS, dar a mai spus că India consideră că conflictul din Ucraina ar trebui să se încheie pașnic.

„Am fost în contact permanent pe tema conflictului în curs de desfășurare dintre Rusia și Ucraina”, a spus Modi. „Credem că problemele ar trebui să fie rezolvate numai prin mijloace pașnice”. „Susținem pe deplin restabilirea rapidă a păcii și stabilității. Toate eforturile noastre acordă prioritate umanității. India este pregătită să ofere tot sprijinul posibil în vremurile următoare”, a spus el, adăugând că va discuta problemele cu Putin.

Citește și