• Un elicopter care îl transporta pe președintele Ebrahim Raisi s-a prăbușit în N-V țării.
  • În acest convoi se aflau 3 elicoptere, 2 transportau miniștri și au ajuns în siguranță.
  • Președintele iranian, ayatollahul Al Hashem, imamul de vineri din Tabriz, Hossein Amirabdollahian, ministrul Afacerilor Externe, Malik Rahmati, guvernatorul Azerbaidjanului de Est și câțiva alți însoțitori s-au numărat printre pasagerii acestui elicopter.

Elicopterul care îi transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi și pe ministrul său de externe a aterizat forțat duminică, în timp ce traversa o zonă muntoasă în condiții de ceață densă, la întoarcerea dintr-o vizită în Azerbaidjan.

Mai multe echipe de căutare, că sunt 40 la număr, ar fi ajuns la locul prăbușirii, dar nu l-ar fi găsit pe președintele iranian și pe ministrul de externe, ceea ce lasă de înțeles că situația este foarte dificilă în Iran. Șeful de stat al Azerbaidjanului, cel care s-a întâlnit mai devreme cu președintele iranian, înainte să se urce în elicopter, dă o declarație și spune că Azerbaidjanul este gata să trimită și el echipe pentru că acea zonă unde s-a prăbușit elicopterul este aproape și de Azerbaijan. Ei sunt gata să ofere ajutor pentru a-l găsi pe Raisi și pe cei patru oficiali care se aflau în elicopter.

O altă informație care este importantă și arată evoluția situației. În ciuda celor 40 de echipe care lucrează la sol pentru că vremea este nefavorabilă, nu pot vedea, din punct de vedere aerian, dacă survolează zona, unde se află președintele Raisi. Gărzile revoluționare iraniene intră în căutări după o nouă decizie.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Armata iraniană anunță că este în plină căutare a președintelui și oficialilor care se aflau în elicopter. Apar tot felul de informații despre situația în care se afla flota Iranului, chiar și cea oficială. În ultimii doi ani au fost peste 22 de accidente.

Citește și