• În ciuda faptului că Mongolia este membră a Curții Penale Internaționale și are obligația legală de a-l reține pe Putin, Președintele rus a putut vizita țara fără probleme timp de două zile. 
  • Deși se confruntă cu dificultăți în fața unităților rusești bine pregătite, forțele din Ucraina reușesc să oprească orice avans al Rusiei pe frontul de est.
  • Mongolia ar putea fi urmărită de CPI pentru că nu l-a arestat pe Putin, spun experții juridici.

Ucraina susține că forțele sale au oprit avansul rusesc în estul țării, chiar dacă se confruntă cu dificultăți pe o linie de front unde Moscova a desfășurat unele dintre cele mai întărite unități ale sale, conform The Independent.

Volodymyr Zelenski a declarat că trupele sale întâmpină dificultăți în lupta cu „brigăzile rusești cele mai pregătite pentru luptă” pe frontul de est, dar reușesc să oprească orice avans rusesc.

„În sectorul Pokrovsk, indiferent cât de dificil este, nu a existat niciun avans (rusesc) timp de două zile”, a declarat el.

Recomandări

ROMÂNIA AFECTATĂ DE PLOI
ISRAELUL VREA RĂZBOI CU LIBANUL
PUTIN VREA VICTORIA
BUCUREȘTI ATRAGE TALENTE
OPENAI SE DESCHIDE MAI MULT
HAI LA ARENA ELEVILOR!

Între timp, Vladimir Putin nu a fost arestat după ce a aterizat în Mongolia pentru o vizită de două zile, în ciuda faptului că această țară este membră a Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale.

Mongolia are o obligație legală față de instanța internațională de a-l reține pe Putin și de a-l transporta la Haga, deoarece acesta face obiectul unui mandat internațional de arestare pentru crime de război în Ucraina. Grupurile pentru apărarea drepturilor omului, CPI și Ucraina au cerut Mongoliei să acționeze, însă țara depinde foarte mult de Rusia pentru stabilitatea sa economică.

Iar în Kursk, forțele ucrainene se pregătesc să protejeze teritoriul rusesc capturat de contraatacul inevitabil al Moscovei.

Citește și