Moscova relaxează restricţiile odată cu scăderea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a intrat în declin la Moscova, a declarat primarul orașului, Serghei Sobyanin. Prin urmare, barurile, restaurantele şi cluburile de noapte vor putea rămâne deschise din nou după ora 23:00, transmite Reuters.

Totodată, Sobyanin anunță că telemunca pentru 30% din personal nu mai este obligatorie.

„Pandemia este în declin și, în aceste condiții, datoria noastră este de a crea condiții pentru o redresare cât mai rapidă a economiei”, a spus Sobyanin.

Noile cazuri de coronavirus din capitala Rusiei nu au depășit 3.000 în ultima săptămână și mai mult de 50% din numărul paturilor de spital au fost disponibile pentru prima dată de la jumătatea lunii iunie, a scris Sobyanin pe blogul său personal.

Rusia, care a lansat un program de vaccinare voluntară cu vaccinul rusesc Sputnik V în decembrie, a înregistrat o scădere constantă a cazurilor în ultima lună, de la o creştere record zilnică pe 24 decembrie. Ţara a rezistat impunerii unui nou lockdown strict, bazându-se în schimb pe măsuri specifice.

„Vă rugăm să vă amintiți că probabilitatea de a te infecta cu coronavirus, deși redusă, există încă. Lupta nu s-a terminat încă. Ar trebui totuși să fim prudenți ”, adaugă Sobyanin.

Obligativitatea purtării măștii în spațiile publice închise, rămâne valabilă, inclusiv în transportul public.

Exit mobile version