• Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost respinsă.
  • Dacă moţiunea simplă trecea, ministrul nu era obligat să îşi dea demisia.
  • Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii a fost depusă de PSD.

UPDATE: Deputații au respins, miercuri, moțiunea simplă inițiată de 109 deputați PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Au fost 140 de voturi pentru, 161 contra, o abținere, în timp ce doi parlamentari nu au votat.

PSD a cerut vot secret pe moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu.

Liderul de grup al PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a propus ca votul pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu să fie secret, acest lucru fiind o premieră pentru Parlament.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Astăzi se votează moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Este un simplu exerciţiu democratic, care nu produce niciun efect. Dacă trece, actualul ministru al sănătăţii nu este obligat să îşi dea demisia. Chiar și așa, moţiunea simplă reprezintă o pată de imagine pe cariera oricărui politician.

V-aţi bătut joc de aproape tot ce am lăsat în 2016 şi era un început. Repet. V-aţi bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016. V-aţi bătut joc de parte din munca mea”, declara Vlad Voiculescu.

În cele două luni de la preluarea mandatului, Voiculescu s-a remarcat prin câteva gafe. Începem cu declaraţiile sale în contradictoriu. Înainte să ajungă ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu cerea demisia lui Nelu Tătaru, după incendiul de la Piatra Neamţ.

Ce asigurări a dat despre campania de vaccinare

După incendiul de la Balş, lucrurile au stat diferit în mandatul său. A spus că făcut ce a putut şi a vrut întâi să vadă care au fost cauzele. Să nu uităm de asigurările pe care le-a dat în ceea ce priveşte campania de vaccinare.

Personalul este pregătit. Este un simplu vaccin. Toate procedurile au fost pregătite de Intitutul Naţional de Sănătate Publică. Suntem în plan, avem toate centrele pregătite”, spunea actualul ministru al Sănătății.

Optimismul lui Voiculescu se opreşte abia când vine vorba despre redeschiderea şcolilor: „Nu pot să mă pronunţ în momentul ăsta. O să evit să mă pronunţ. Întrebaţi-mă altceva, vă rog”.

Vlad Voiculescu – 17 noiembrie 2020: „Nu fac altceva decât să paseze vina şi că PSD încearcă să arunce vina pe guvern. Domnul Nelu Tătaru şi PNL vor să se folosească de nenorocirea de la Piatra Neamţ pentru a acapara şi şi mai multă putere”.

Vlad Vioculescu – 29 ianuarie 2021: „De data asta ministrul face ce poate. Există responsabilităţi şi responsabili. Nu avem o concluzie a anchetei. Să vedem care au fost cauzele”.