• Manchester United a dezvăluit că banii proveniți de la televiziune au ajutat la atenuarea impactului financiar al epidemiei.
  • Legendarul Ronaldo a reintrat în schema celor de la United după ce a părăsit clubul în 2009.
  • Man United voia alături de alte 11 cluburi mari din Europa să înființeze Superliga Europeană, o competiție pentru cluburile ”bogate” din Europa.

Pe parcursul celor 12 luni de pandemie, până la 30 iunie, clubul din Anglia a încasat 254,8 milioane de lire sterline de la posturile de televiziune, cu 81,7% peste cele 140,2 milioane de lire sterline din anul anterior, relatează BBC.

Totodată, în condițiile în care meciurile s-au jucat fără fani din cauza Covid, câștigurile din zilele de meci au scăzut de la 89,8 milioane de lire sterline la 7,1 milioane de lire sterline.

Odată cu contractarea lui Cristiano Ronaldo și a altora jucători pe parcursul verii, Ed Woodward a afirmat că este „mai convins ca niciodată” că echipa este „pe drumul cel bun”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Legendarul Ronaldo a reintrat în schema celor de la United după ce a părăsit clubul în 2009. Man Utd îi va achita fostului club al portughezului, Juventus, o prima sumă de 15 milioane de euro (12,8 milioane de lire sterline) în schimbul serviciilor sale, ca parte a unui contract care ar putea să crească până la 23 de milioane de euro în cinci ani.

Reacția vicepreședintelui clubului

Vicepreședintele executiv al clubului, Woodward, a spus că afacerea Ronaldo, împreună cu recrutările lui Raphael Varane, Jadon Sancho și Tom Heaton, au fost „posibile datorită forței modelului nostru operațional, cu investiții susținute în echipă, susținute de venituri comerciale solide”.

„În timp ce impactul financiar al pandemiei este vizibil, puterea noastră continuă de bază este, de asemenea, clar de văzut și toți cei asociați cu clubul pot fi mândri de rezistența de care am dat dovadă în aceste vremuri de încercare”, a afirmat el.

„Aceste semnături au demonstrat capacitatea noastră continuă de a atrage unii dintre cei mai buni fotbaliști din lume pe Old Trafford, precum și angajamentul nostru ferm de a-l ajuta pe Ole să obțină succese pe teren.”

Suporterii erau dezamăgiți de performanța slabă de anul trecut

Mii de fani ai lui United s-au strâns în fața stadionului Old Trafford în aprilie în semn de protest față de participarea acționarilor clubului în Superliga Europeană. Protestatarii au cerut ca familia Glazer să părăsească clubul.

Încasările totale ale clubului pentru anul care s-a încheiat în iunie au scăzut de la 509 milioane de lire sterline la 494,1 milioane de lire sterline.

Manchester United a înregistrat o pierdere netă de 92,2 milioane de lire sterline pentru această perioadă – în creștere de la 23,2 milioane de lire sterline în 2020 – care s-a datorat în mare parte impactului contabil al unei taxe fiscale de 66,6 milioane de lire sterline.

În ultimul an, United a afirmat că a resimțit o diminuare cu 70 de milioane de lire sterline a veniturilor preconizate, de la 627,1 milioane de lire sterline la 509 milioane de lire sterline, ca urmare directă a pandemiei.