Motivul pentru care președinții americani trimit trupe în străinătate

Motivul pentru care au loc desfășurările ar fi o dovadă de sprijin față de aliații NATO care se simt amenințați de acumularea de trupe a Rusiei lângă granița cu Ucraina. Președintele SUA a aprobat desfășurarea a 3.000 de soldați americani în Polonia, Germania și România pentru a consolida țările NATO din Europa de Est.

Sursă foto – Hepta

Motivul desfășurărilor, au declarat oficiali americani pentru CNN, este o dovadă de sprijin față de aliații NATO care se simt amenințați de acumularea de trupe a Rusiei lângă granița cu Ucraina.

Pentru a fi clar, nu există niciun plan ca trupele americane să atace trupe rusești, iar Casa Albă și Pentagonul au subliniat că militarii americani nu vor intra în Ucraina. Astfel, acestea au un rol strict defensiv.

Sursă foto – Hepta

„Sunt mișcări menite să răspundă la actualul mediu de securitate”, a declarat miercuri secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, adăugând că aceste forțe „nu vor lupta în Ucraina”.

În timp ce desfășurarea de trupe marchează cel mai semnificativ moment de până acum, SUA se pregătesc pentru scenariul unei invazii rusești a Ucrainei. 

Motivul pentru care președinții americani trimit trupe în străinătate este simplu, dar există o serie de opțiuni în baza cărora un președinte poate desfășura trupe.

Exit mobile version