Musk îi oferă sprijinul financiar lui Trump. Fostul președinte a promis să-l numească șef al unei comisii pentru eficiența guvernamentală

Duminică, guvernatorul democrat al Pennsylvaniei, Josh Shapiro, a solicitat forțelor de ordine să îl investigheze pe miliardarul Elon Musk pentru promisiunea sa, făcută la un miting pro-Trump din weekend, de a oferi 1 milion de dolari în fiecare zi până în ziua alegerilor, scrie Reuters.

Musk a dat sâmbătă un cec de 1 milion de dolari unui participant la mitingul din Harrisburg, Pennsylvania, care a fost găzduit de America PAC, un grup de acțiune politică pe care CEO-ul Tesla l-a înființat pentru a-l susține pe republicanul Donald Trump în alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Shapiro a declarat în cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC că planul lui Musk de a da bani alegătorilor înregistrați în Pennsylvania este „profund îngrijorător” și „este ceva la care forțele de ordine ar putea arunca o privire”.

Banii sunt cel mai recent exemplu de utilizare de către Musk a averii sale extraordinare pentru a influența cursa prezidențială strâns disputată între Trump și rivalul său democrat, vicepreședintele Kamala Harris. Pennsylvania este un stat care trebuie să câștige atât pentru Trump, cât și pentru Harris.

Musk promite să ofere 1 milion de dolari în fiecare zi unei persoane care semnează petiția sa online, care spune: „Primul și al doilea amendament garantează libertatea de exprimare și dreptul de a purta arme. Semnând mai jos, îmi promit sprijinul pentru Primul și Al Doilea Amendament.”

Musk, clasat de Forbes drept cea mai bogată persoană din lume, a furnizat până acum cel puțin 75 de milioane de dolari către America PAC, conform declarațiilor federale, făcând din acest grup o parte crucială a încercării lui Trump de a recâștiga Casa Albă.

Antreprenorul a sprijinit din ce în ce mai mult cauzele republicane și anul acesta a devenit un susținător declarat al lui Trump. La rândul său, Trump a declarat că, dacă va fi ales, îl va numi pe Musk în fruntea unei comisii pentru eficiența guvernului.

Exit mobile version