• Cartea intitulată The Art of Power: My Story as America’s First Woman Speaker of the House” urmează să fie publicată săptămâna viitoare.
  • Pelosi relatează un eveniment petrecut la începutul anului 2019, la comemorarea unui psihiatru proeminent.
  • Conform relatării lui Pelosi, mai mulţi medici şi specialişti în sănătate mintală i-au comunicat că sunt „profund îngrijoraţi” de comportamentul lui Trump.

Nancy Pelosi, fostul Preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA, dezvăluie în noua sa carte de memorii o serie de îngrijorări exprimate de profesionişti din domeniul medical cu privire la starea de sănătate mintală a fostului preşedinte Donald Trump.

Cartea intitulată The Art of Power: My Story as America’s First Woman Speaker of the House” urmează să fie publicată săptămâna viitoare.

The Guardian a obţinut un exemplar şi scrie că Pelosi relatează un eveniment petrecut la începutul anului 2019, la comemorarea unui psihiatru proeminent.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Conform relatării lui Pelosi, mai mulţi medici şi specialişti în sănătate mintală i-au comunicat că sunt „profund îngrijoraţi” de comportamentul lui Trump, sugerând că „există ceva grav în neregulă” cu acesta şi că „sănătatea sa mintală şi psihologică este în declin”.

Pelosi menţionează că nu a solicitat în mod expres aceste opinii, dar recunoaşte că şi ea a observat comportamente ale lui Trump care i s-au părut „greu de înţeles”. Fosta preşedintă a Camerei subliniază însă că nu este medic şi nu poate emite un diagnostic.

Dezvăluirile apar într-un context politic tensionat, în care Trump se pregăteşte pentru o nouă candidatură prezidenţială în 2024. La 78 de ani, Trump este cel mai în vârstă candidat din istoria SUA, iar discursurile sale recente au atras atenţia prin greşeli frecvente şi referinţe bizare.

Până la 6 ianuarie 2021, Pelosi scrie: „Cunoșteam dezechilibrul mintal al lui Donald Trump. L-am văzut de aproape. Negarea și apoi întârzierile sale atunci când a lovit pandemia Covid, înclinația sa de a ieși în mod repetat din reuniuni, gura sa murdară, bătăile sale în mese, accesele sale de furie, lipsa sa de respect față de patrioții națiunii noastre și separarea sa totală de realitate și de evenimentele reale. Insistența sa repetată și ridicolă că ar fi cel mai mare din toate timpurile”.

Ea descrie modul în care subordonații săi, inclusiv Mark Meadows, ultimul șef de cabinet al lui Trump, au avut un comportament necorespunzător, permițându-i lui Trump să asculte pe ascuns” întâlnirile private cu liderii Congresului, ceea ce a determinat-o în cele din urmă pe Pelosi să interzică accesul tuturor telefoanelor mobile în sălile sale de întâlnire din Capitol Hill.

Pelosi descrie, de asemenea, că primea telefoane de la Trump, adesea noaptea târziu, inclusiv unul în care ea spune că Trump a insistat că loviturile cu rachete asupra Siriei pe care tocmai le ordonase erau vina lui Barack Obama, ceea ce a determinat-o în cele din urmă pe Pelosi să îi spună: „Este miezul nopții. Cred că ar trebui să mergi la culcare”.

Citește și