• NATO a semnat un nou contract pentru achiziționarea de rachete antiaeriene Stinger.
  • Țările NATO își vor lua pentru prima dată angajamente individuale de a dezvolta planuri de consolidare a capacităților militare.

NATO a semnat un nou contract pentru achiziționarea de rachete antiaeriene Stinger în valoare de 700 de milioane de dolari, a spus Stoltenberg, scrie Reuters.

La summitul din Statele Unite, țările NATO își vor lua pentru prima dată angajamente individuale de a dezvolta planuri de consolidare a capacităților militare. Acest lucru a fost declarat de asistentul președintelui american pentru securitate națională, Jake Sullivan.

Conflictul din Ucraina a scos la iveală lacune semnificative în pregătirea pentru luptă și interoperabilitatea forțelor NATO, pe care alianța trebuie să le umple rapid, a declarat secretarul general al NATO Stoltenberg.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Ultimul contract pentru rachete Stinger, realizat de RTX’s, deschide o nouă filă divizia Raytheon, a fost atribuit în mai 2022, când armata americană a contractat rachetele antiaeriene în valoare de 625 de milioane de dolari pentru a reumple stocurile trimise în Ucraina. .

Rachetele Stinger lansate de umăr au fost foarte solicitate în Ucraina, unde au oprit cu succes atacurile rusești din aer și în țările europene vecine, care se tem că ar putea fi nevoite să învingă forțele ruse.

Citește și