• Containerele vor oferi locuințe temporare pentru cel puțin 4.000 de persoane afectate de recentele cutremure devastatoare, anunță alianța militară.
  • NATO a precizat că coordonează transportul aerian strategic de corturi din Pakistan către Turcia.
  • Cutremurele cu magnitudinea de 7,7 și 7,6 au avut centrul în Kahramanmaras.

NATO și-a continuat sprijinul pentru aliatul Turciei, în timp ce 600 de containere cu locuințe temporare au plecat spre zonele afectate de cutremur din această țară, a anunțat duminică alianța militară.

O navă comercială care transporta primele 600 de containere din cele peste 1.000 de locuințe temporare ale NATO destinate Turciei a părăsit duminică seara portul Taranto, Italia”, a precizat NATO într-un comunicat.

Aceasta a precizat că transportul va oferi locuințe temporare pentru cel puțin 4.000 de persoane afectate de cutremurele devastatoare recente. Se așteaptă să ajungă la Iskenderun săptămâna viitoare, iar înființarea taberei ar trebui să înceapă odată ce echipamentul va fi descărcat și livrat la fața locului”, a adăugat acesta.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Între timp, NATO a precizat că coordonează transportul aerian strategic de corturi din Pakistan către Turcia. În semn de solidaritate, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat joi Turcia și a avut discuții cu președintele Recep Tayyip Erdogan.

Cel puțin 41.020 de persoane au fost ucise de cele două cutremure puternice care au zguduit sudul Turciei pe 6 februarie, a anunțat duminică agenția de gestionare a dezastrelor din această țară.

Cutremurele cu magnitudinea de 7,7 și 7,6 au avut centrul în Kahramanmaras și au lovit alte 10 provincii – Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Hatay, Gaziantep, Malatya, Kilis, Osmaniye, Elazig și Sanliurfa. Peste 13 milioane de persoane au fost afectate de cutremurele devastatoare.