• Alexei Navalnîi a murit pe 16 februarie într-o închisoare rusă din zona arctică, unde a fost mutat anul trecut din Moscova.
  • Raportul oficial despre cauzele morții lui Navalnîi indică mai multe boli și aritmie cardiacă, deci nimic suspect.
  • Soția lui Navalnîi a respins concluziile anchetei și a anunțat că va cere o anchetă penală privind moartea soțului ei.

O bătaie de joc – astfel a comentat soția lui Alexei Navalnîi raportul anchetei despre moartea disidentului rus în închisoare. Raportul, publicat după 6 luni, a stabilit că moartea lui Navalnîi a avut cauze
naturale.

Ce a stabilit raportul autorităților ruse?

Raportul a fost eliberat după șase luni. Pe 16 februarie, Alexei Navalnîi a murit într-o închisoare din zona arctică a Rusiei, după ce a fost transferat anul trecut din Moscova, din motive necunoscute.

Cu o zi înainte, pe 15 februarie, apăruse un video în care Navalnîi părea binedispus, părea vesel și fără nicio problemă de sănătate. Cu toate acestea, pe 16 februarie, deci a doua zi, murea inexplicabil și brusc în această închisoare din zona arctică.

Recomandări

23 DE ANI DE LA 9/11
A.I. ANALIZEAZĂ DEBATE-UL
TUNELURILE GROAZEI
E OFICIAL!
HARRIS VS. TRUMP
CINE A CÂȘTIGAT DEZBATEREA?

Acum, raportul spune că moartea sa a avut cauze naturale dintr-o combinație de boli și dintr-o aritmie a inimii. Deci, practic, inima a avut probleme în combinație cu aceste boli și din această cauză, Navalnii ar fi murit destul de brusc și neașteptat în această închisoare.

De ce consideră Navalnaya că raportul e fals

Tocmai din această cauză, pentru că Navalnii, care avea 47 de ani în momentul morții sale, deci era destul de tânăr, nu prezenta înainte probleme. Da, avea probleme de sănătate, dar cumva obișnuite, având în vedere și condițiile în care era încarcelat – în zona arctică, deci o zonă destul de rece.

În afară de asta, Navalnîi nu avea probleme deosebite de sănătate, nici nu erau cunoscute asemenea probleme cardiace, cum ar fi aritmia, deci bătăi neregulate ale inimii.

Din cauza aceasta, Navalnaya consideră că este o minciună acest raport și cere cercetare și anchetă penală în acest caz.

Evident, este foarte greu de presupus cum s-ar derula o asemenea anchetă, dar oricum văduva lui Navalnii este hotărâită să ducă până la capăt acest lucru.

Citește și