• Ucraina a reușit să distrugă sau să avarieze o parte semnificativă din flota rusă.
  • Rusia a lansat un atac cu 38 de drone asupra orașelor ucrainene.
  • Forțele aeriene ucrainene au reușit să doboare 25 de drone, atacurile vizând infrastructura din diverse regiuni, inclusiv Odesa și centrul Ucrainei.

Rusia și-a retras toate navele din Marea Azov, un corp de apă conectat la Marea Neagră, a declarat un purtător de cuvânt al marinei ucrainene, conform The Independent.

Atacurile de succes ale Ucrainei asupra țintelor din Crimeea anexată de Rusia și din alte părți ale Mării Negre au forțat marina rusă să își relocheze multe dintre nave în altă parte.

„Nu mai există nave militare rusești în Marea Azov”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmytro Pletenchuk, adăugând că Moscova „a început să suspecteze ceva”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Kievul nu are o ramură navală specializată, dar a reușit să scoată 27 din totalul de 80 de nave de război pe care Rusia le avea în Flota sa din Marea Neagră înainte de invazie.

Aceasta survine în contextul în care Rusia a lansat peste noapte cel puțin 38 de drone asupra orașelor ucrainene, forțele aeriene de la Kiev susținând că au doborât 25 dintre acestea.

„Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv sudul regiunii Odesa și centrul Ucrainei”, a declarat Mykola Oleshchiuk, șeful forțelor aeriene ucrainene.

Citește și