• Un atac aerian al armatei din Israel l-a vizat pe șeful militar al Hamas, Mohammed Deif.
  • Israelul a confirmat uciderea lui Rafa’a Salameh, comandantul Brigăzii Khan Younis a Hamas.
  • Rudele ostaticilor l-au acuzat pe Netanyahu de boicotarea negocierilor cu Hamas.

Hamas neagă că s-ar fi retras din negocierile de încetare a focului și eliberare a ostaticilor, după ultimele atacuri israeliene asupra liderilor organizației teroriste, iar El-Reshiq, membru al biroului politic al grupului terorist, îl acuză pe Netanyahu că încearcă să deraieze eforturile de a ajunge la un acord.  Un atac aerian israelian l-a vizat pe șeful militar al Hamas, Mohammed Deif, în bombardament fiind ucise zeci de persoane. Netanyahu a declarat că rămâne neclar dacă Deif a fost ucis, dar Armata și serviciul de Informații Shin Bet au confirmat moartea lui Rafa’a Salameh, comandantul Brigăzii Khan Younis a Hamas.

Ce urmărește de fapt Premierul din Israel, Netanyahu?

Sunt foarte multe acuzații la adresa Premierului Netanyahu. Inclusiv Președintele Biden a spus că Netanyahu pune teresele lui politice mai presus de eliberarea ostaticilor. Printre ostatici se află și persoane care au dublă cetățenie, una fiid americană. Astăzi, Netahyahu se va întâlni cu un forum al familiilor ostaticilor unde va urma să explice politica guvernului.

Șeful statului major al armatei israeliene a spus că presiunea pusă de armată pe Hamas poate să dea roade în negocieri. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Armata din Israel duce acțiuni în aproape toate regiunile.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și