• O decizia finală va fi luată săptămâna viitoare.
  • Consultările se desfășoară și astăzi cu participarea altor formațiuni politice, inclusiv REPER.
  • Guvernul va decide în curând asupra datei finale a alegerilor.

Marcel Ciolacu a chemat luni dimineață partidele pentru consultări privind data alegerilor prezidențiale și parlamentare. O decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. Consultările se desfășoară și astăzi cu participarea altor formațiuni politice, inclusiv REPER. Guvernul va decide în curând asupra datei finale a alegerilor.

Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, copreşedinţii Partidului REPER, şi deputatul Alin Prunean, vicepreşedinte REPER, vor participa, marţi, începând cu ora 9:00, la consultările convocate de premierul Marcel Ciolacu.

Negocierile cu alte formațiuni politice vor continua și marți, 2 iulie. Din partea Guvernului vor fi prezenți premierul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul social-democrat Marian Neacșu și vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, liberalul Cătălin Predoiu. 

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
CE SE ALEGE DE UK
ECONOMIA MERGE BINE, AMERICANII NU SIMT ASTA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
JAPONIA TRECE LA ALT NIVEL

Constanta anunțată de Ciolacu este că vom avea alegeri generale pe 8 decembrie.

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat luni, înainte de discuţiile cu premierul Ciolacu, pe data alegerilor prezidenţiale, că pentru AUR era oportun ca alegerile să aibă loc la termen în acest an, el acuzându-l pe premier şi pe partenerii lui de la PNL că sunt mincinoşi.

Delegaţia USR a reafirmat, la discuţiile de la Guvern cu privire la calendarul alegerilor, că doreşte respectarea legii şi alegeri la termen.

Preşedintele Partidului SOS România, Diana Şoşoacă, a declarat luni, înaintea consultărilor de la Palatul Victoria pe tema datei alegerilor prezidenţiale, că „acest Guvern şi această conducere comasată nu duce România decât spre încălcarea legii”. 

Citește și