Negocierile pentru calendarul prezidențialelor continuă. Marcel Ciolacu se întâlnește la Guvern cu REPER și Forța Dreptei

Marcel Ciolacu a chemat luni dimineață partidele pentru consultări privind data alegerilor prezidențiale și parlamentare. O decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. Consultările se desfășoară și astăzi cu participarea altor formațiuni politice, inclusiv REPER. Guvernul va decide în curând asupra datei finale a alegerilor.

Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, copreşedinţii Partidului REPER, şi deputatul Alin Prunean, vicepreşedinte REPER, vor participa, marţi, începând cu ora 9:00, la consultările convocate de premierul Marcel Ciolacu.

Negocierile cu alte formațiuni politice vor continua și marți, 2 iulie. Din partea Guvernului vor fi prezenți premierul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul social-democrat Marian Neacșu și vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, liberalul Cătălin Predoiu. 

Constanta anunțată de Ciolacu este că vom avea alegeri generale pe 8 decembrie.

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat luni, înainte de discuţiile cu premierul Ciolacu, pe data alegerilor prezidenţiale, că pentru AUR era oportun ca alegerile să aibă loc la termen în acest an, el acuzându-l pe premier şi pe partenerii lui de la PNL că sunt mincinoşi.

Delegaţia USR a reafirmat, la discuţiile de la Guvern cu privire la calendarul alegerilor, că doreşte respectarea legii şi alegeri la termen.

Preşedintele Partidului SOS România, Diana Şoşoacă, a declarat luni, înaintea consultărilor de la Palatul Victoria pe tema datei alegerilor prezidenţiale, că „acest Guvern şi această conducere comasată nu duce România decât spre încălcarea legii”. 

Exit mobile version