Nelu Tătaru, la Piatra Neamț: Sunt 4 cadre medicale afectate. Medicul de gardă are arsuri pe 40% din suprafața corpului

Ministrul Nelu Tătaru, la Piatra Neamț: Este o anchetă în curs de desfășurare. Între timp, vom reface Secția ATI, la etajul trei.

Ministrul Nelu Tătaru, la Piatra Neamț: Este o anchetă în curs de desfășurare. Între timp, vom reface Secția ATI, la etajul trei.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat sâmbătă seara, la Piatra Neamț, că Secția ATI distrusă de incendiu va fi refăcută la etajul trei. Între timp, ceilalți pacienți care au supraviețuit sunt transferați la Spitalul mobil de la Lețcani. Medicul rănit va fi dus la București. Secția ATI distrusă de incendiu va fi refăcută la un alt etaj al clădirii.

„Este o anchetă în curs de desfășurare. Între timp, vom reface Secția ATI, la etajul trei. Vor fi 12 paturi la terapie intensivă”, a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

”Sunt patru cadre medicale afectate. E un eveniment tragic, 10 decese în rândul pacienților, un medic cu arsuri de 40% din suprafața corpului, 15-20% gradul 4 pe membre. Sunt alte trei cadre medicale care au arsuri de de gradul 1 și 2. În acest moment se face transferul medicului ars. Va fi transportat cu avionul către Spitalul Floreasca”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că vrea modificarea legislației, astfel încât coordonarea activității medicale a tuturor spitalelor publice să treacă la Minister.

Exit mobile version