• Premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis să dizolve cabinetul de război.
  • Netanyahu este așteptat să organizeze consultări cu privire la războiul din Gaza cu un grup restrâns de miniștri.
  • Acțiunile militare israeliene continuă în părțile sudice ale Fâșiei Gaza, unde forțele israeliene luptă împotriva Hamas.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dizolvat cabinetul de război, a declarat un oficial israelian, într-o mișcare larg așteptată după plecarea lui Benny Gantz din guvern, scrie Reuters.

Netanyahu este acum așteptat să țină consultări despre războiul din Gaza cu un grup restrâns de miniștri, inclusiv Ministrul Apărării Yoav Gallant și Ministrul Afacerilor Strategice Ron Dermer, care fuseseră parte a cabinetului de război.

Acțiunile militare israeliene continuă în părțile sudice ale Fâșiei Gaza, unde forțele israeliene luptă împotriva Hamas în zona Tel Sultan din vestul Rafah și în zonele centrale ale enclavei.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Vizita oficialului american Amos Hochstein la Ierusalim vine după săptămâni de schimburi crescânde de focuri între Israel și Liban, unde forțele israeliene au fost implicate într-un conflict latent cu Hezbollah pentru mai multe luni, care a continuat alături de războiul din Gaza.

„Starea actuală nu este o realitate sustenabilă”, a spus un reprezentant al guvernului, David Mencer, la o conferință de presă.

Netanyahu a fost sub presiunea partenerilor săi naționaliști religioși din coaliție, Ministrul Finanțelor Bezalel Smotrich și Ministrul Apărării Naționale Itamar Ben-Gvir, să fie incluși în cabinetul de război.

O astfel de mișcare ar fi intensificat tensiunile cu partenerii internaționali, inclusiv Statele Unite.