Netanyahu este decis ca armata israeliană să intre în Rafah. Țările G7 cer Israelului să respecte dreptul internațional

Pariul lui Netanyahu este să intre cu toată forța în Rafah, ca să elimine Hamas. Numai că intențiile Premierului israelian și ale cabinetului său nu sunt susținute nici de administrația americană, nici de comunitatea internațională. Bătălia din Rafah este critică. Dar este o bătălie care va lămuri multe lucruri în această campanie.

Astăzi, Curtea Internațională de la Haga a ținut a doua zi de audieri, după ce mai multe state au susținut cererea suplimentară a Africii de Sud – de a opri operațiunea Israelului în Rafah. În plus, țările G7 – cu excepția SUA – cer într-o scrisoare Israelului să se oprească și să respecte dreptul internațional.

Israelul va intra în Rahaf, iar acest lucru este destul de clar după discursul lui Netanyahu. Problema este că presiunea internațională este destul de mare iar situația internă este tensionată. Guvernul Netanyahu mai are puțin și face implozie. În urmă cu 2 zile Ministrul Apărării a spus că nu este de acord cu această decizie.

Americanii au pus la cale un debarcader, o zonă în care să introducă ajutorul în Fâșia Gaza fără acordul Isrelului, În continuare aceștia nu susțin intrarea IDF-ului în Gaza. Este foarte probabil ca ICJ să decidă judiciar oprirea Israelului. Astăzi, 13 state, cele mai puternice state ale lumii, au trimis o scrisoare Israelului prin care îi cer să nu intre în Rafah. Scrisoarea G7 a apărut după finalizarea audierilor de astăzi.

Exit mobile version