• Pentagonul a aprobat trimiterea în Israel a unui sistem antirachetă THAAD cu 100 militari.
  • O baterie THAAD are 6 lansatoare, trimite 48 de rachete în prima salvă.
  • Netanyahu cere trupelor ONU să se retragă din sudul Libanului.
  • Hezbollahul a atacat o bază israeliană, 4 militari uciși, 7 răniți.
  • Ministrul de Externe al Iranului: Nu există „linii roșii” la răspunsul militar al Israelului.
  • Iranul a atacat Israelul cu sute de rachete pe 13 aprilie și 1 octombrie.

Pentagonul a confirmat că a aprobat, la indicația președintelui, trimiterea în Israel a unui sistem de rachete antiaerian „Terminal High Altitude Area Defense” pentru a contracara un eventual atac al Iranului. Israelul se pregătește să răspundă la barajul de rachete al Iranului de pe 1 octombrie și ministrul de Externe a amenințat cu alte lovituri. Între timp, situația din Orientul Mijlociu se înrăutățește, gruparea Hezbollah a ucis patru militari israelieni, iar premierul Netanyahu a cerut trupelor ONU să se retragă din sudul Libanului, scrie BBC.

Îngrijorarea crește pentru forțele de menținere a păcii ale ONU, după ce Forța Interimară a ONU în Liban (UNIFIL) a declarat că mai mulți soldați ai săi au fost răniți atunci când pozițiile lor au fost supuse focului israelian în ultimele zile. Armata israeliană a acuzat Hezbollah că operează în zonele din apropierea posturilor UNIFIL.

Duminică, premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat ONU că forțele de menținere a păcii UNIFIL din Liban sunt „în pericol” și i-a cerut secretarului general Antonio Guterres să le îndepărteze.

Recomandări

TRUMP, NEMULȚUMIT DE ROL
BAZA ONU, ATACATĂ
ANATOMIA MITEI
ȘTII DE VREME?
UNDE MĂNÂNCI AZI?
ZELENSKI ACUZĂ NORDUL

Citește și