• Gruparea Hezbollah din Liban a lansat 60 rachete asupra Israelului, IDF a ripostat cu raiduri aeriene
  • O rachetă lansată de Gruparea Houthi din Yemen a căzut în Israel
  • 15 persoane reținute la un miting la Tel Aviv pentru un acord de încetare a focului în Gaza

Premierul Benjamin Netanyahu i-a avertizat pe șefii securității în timpul unei discuții strategice de joi că Israelul se îndreaptă spre o confruntare totală inevitabilă cu gruparea Hezbollah din Liban, în timp ce mii de israelieni au protestat la Tel Aviv i-a cerut guvernului să încheie acordul de încetare a focului cu gruparea Hamas din Gaza.

Este clar că, în acest moment, Israelul nu are o soluție pe termen scurt pentru Gaza, unde războiul continuă intens, iar armata israeliană desfășoară o incursiune terestră. Deși armata israeliană acționează în toată fâșia Gaza, nu a reușit încă să-și îndeplinească principala misiune: găsirea și eliberarea celor 101 ostatici care sunt încă deținuți de gruparea teroristă Hamas.

Problema se mută acum spre nord, unde gruparea Hezbollah din Liban lansează zilnic între 50 și 100 de rachete asupra Israelului. Israelul răspunde cu raiduri aeriene, iar premierul Netanyahu și alți oficiali cer o intervenție mai dură împotriva Hezbollah, susținută de Iran. Iranul a avertizat în repetate rânduri că o incursiune terestră a Israelului în Liban împotriva Hezbollah ar duce la implicarea sa în conflict. Astfel, există un risc major pentru un război regional, în contextul în care Israelul este atacat din mai multe direcții.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Tot ieri, o rachetă lansată de rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Iran, a căzut într-un câmp deschis din Israel, fără a provoca victime, dar a ridicat îngrijorări semnificative. De asemenea, rachete lansate de milițiile siriene, și ele susținute de Iran, sunt trase zilnic asupra Israelului. În acest context, premierul Netanyahu ia în considerare o incursiune terestră în Liban, chiar fără a rezolva problema din Gaza, pentru a combate gruparea Hezbollah.

Citește și