• Armata israeliană a solicitat locuitorilor din Gaza să evacueze partea de est a orașului Khan Younis.
  • Administrația americană, tot mai preocupată de alegerile prezidențiale, cer încheierea conflictului.
  • Aceasta este prima vizită a lui Netanyahu în SUA de când a revenit pentru un al șaselea mandat record de prim-ministru.

Luni, armata israeliană a solicitat locuitorilor din Gaza să evacueze partea de est a orașului Khan Younis, menționând că pregătește o intervenție militară decisivă ca răspuns la recentele atacuri cu rachete. În acest scop, armata a anunțat că ajustează granițele unei zone umanitare pentru a proteja civilii și a-i ține departe de zonele de conflict, potrivit Reuters.

Această măsură survine în contextul vizitei prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu la Washington în această săptămână, fiind supus presiunii de a pune capăt războiului. Atât israelienii, care doresc repatrierea ostaticilor, cât și administrația americană, tot mai preocupată de alegerile prezidențiale, cer încheierea conflictului.

Aceasta este prima vizită a lui Netanyahu în SUA de când a revenit pentru un al șaselea mandat record de prim-ministru la sfârșitul anului 2022. Vizita este umbrită de hotărârea președintelui Joe Biden de a nu mai candida.

Recomandări

CE FILME AU AVUT PREMIERA LA VENEȚIA?
PIZZA MADE BY CHATGPT
CINE DECIDE ÎN SUA
RONALDO SCRIE ISTORIE!
GAGA, PE COPERTA VOGUE
UN NOU ROL PT. MUREȘAN

Citește și