• Treizeci de delegați republicani sunt la bătaie pentru a ajuta la câștigarea nominalizării partidului.
  • Atât Nevada, cât și Insulele Virgine americane țin joi caucusurile prezidențiale republicane din 2024.
  • Fostul președinte Donald Trump este singurul candidat major care candidează în caucus și este de așteptat să măture toți cei 26 de delegați de partid.

Treizeci de delegați republicani sunt la bătaie pentru a ajuta la câștigarea nominalizării partidului. Rivalul de seamă al lui Trump pentru nominalizarea republicană, fostul guvernator al Carolinei de Sud, Nikki Haley, nu concurează în voturile înainte de prezidențiale – susținând că a fost „simulat”, ceea ce republicanii din Nevada neagă, scrie ABC News.

În schimb, Haley a candidat la noile primare republicane din stat, dar a pierdut cu o marjă uriașă în fața opțiunii ciudate „niciunul dintre acești candidați”. Din cauza unei dispute cu privire la menținerea voturilor, mai degrabă decât trecerea la noul primar, nu au fost premiați delegați în ultimul concurs.

Alegerile republicane de joi vor avea loc între ora 17:30. și la 19:30 ora locală în peste 1.500 de incinte. Alegătorii pot pur și simplu să voteze și să plece în loc să asculte sau să participe la discursuri sau la alte chestiuni ale partidului. Numai membrii Partidului Republican pot participa.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Trump și pastorul Ryan Binkley sunt singurii care concurează, după ce Ron DeSantis, Vivek Ramaswamy, Chris Christie și Doug Burgum și-au încheiat cu toții propriile campanii.

Citește și: