• Un editorial susține că trupurile au fost dezgropate și profanate în mai multe rânduri.
  • Un îngrijitor de morminte a fost arestat în 2011 pentru că a violat 48 de cadavre de femei.
  • Mediul social creat de Pakistan a dat naștere la o societate încărcată sexual și reprimată.

Într-o evoluție șocantă, părinții unor femei decedate sunt forțați să pună lacăte pe mormintele fiicelor lor pentru a împiedica violarea cadavrelor acestora, relatează ANI citând un editorial din Daily Mail. Vederea lacătelor pe mormintele femeilor din Pakistan este suficientă pentru ca întreaga societate să își plece capul de rușine și să nu îndrăznească să se mai uite niciodată la așa-numitele vase de onoare, scrie în editorial, relatează One India.

Un fost activist ateu musulman și autorul cărții „Blestemul lui Dumnezeu, de ce am părăsit islamul”, Harris Sultan a dat vina pe ideologia islamistă dură pentru astfel de acte. „Pakistanul a creat o societate atât de excitată și frustrată sexual încât oamenii pun acum lacăte pe mormintele fiicelor lor pentru a le împiedica să fie violate. Când legi burqa de viol, te urmărește până la mormânt”, a scris el pe Twitter. În articol se afirmă că părinții pun lacăte pentru a asigura sfințenia cadavrelor în cazul în care cineva le scoate pentru a-și satisface pofta.

„Mediul social creat de #Pakistan a dat naștere la o societate încărcată sexual și reprimată, în care unii oameni au recurs la încuierea mormintelor fiicelor lor pentru a le proteja de violența sexuală. O astfel de legătură între viol și îmbrăcămintea unui individ nu face decât să ducă la un drum plin de durere și disperare”, a declarat un utilizator Twitter, Sajid Yousaf Shah.

Recomandări

ȘTII DE VREME?
CAFENEA FĂRĂ PERSONAL
NU-ȚI COMPARA COPILUL!
MAI MERGI LA TEATRU?
TRIUMP MERGE LA LUPTE
RECORD LA NETFLIX

Editorialul susține că trupurile au fost dezgropate și profanate în mai multe rânduri. Un îngrijitor de morminte pe nume Muhammad Rizwan din North Nazimabad din Karachi a fost arestat în 2011 pentru că a violat 48 de cadavre de femei. Conform Comisiei Naționale pentru Drepturile Omului, peste 40% dintre femeile din Pakistan au suferit cel puțin o dată în viață o formă de violență. Raportul a subliniat, de asemenea, faptul că Zahir Jaffer, un simbol al violenței sexuale, încearcă să scape de condamnarea la moarte.

Citește și