• Niciun dig împotriva inundațiilor din România nu are autorizație.
  • În cazul barajelor, doar jumătate dintre ele funcționează cu autorizație.
  • Ciclonul Boris a făcut pagube în 21 de localități din 4 județe.
  • Județele Galați și Vaslui au fost cel mai afectate de inundații.
  • În Galați sunt șase morți, mii de case afectate, iar pagubele sunt uriașe.
  • CJ Galați alocă 936.000 de lei din fondul de rezervă bugetară.
  • Ligia Deca a vizitat o școală care nu a fost afectată de inundații.

Ciclonul Boris s-a mai liniștit, dar rămân semne de întrebare. Suntem pregătiți pentru următorul Boris? Niciun dig împotriva inundațiilor din România nu are autorizație de funcționare în condiții de siguranță, arată un raport al Curții de Conturi. În cazul barajelor, doar jumătate funcționează cu autorizație.

Ciclonul Boris și-a făcut de cap și a lăsat pagube în 21 de localități din 4 județe, respectiv Galați, Vaslui, Iași și Timiș. În Galați, cel mai afectat județ din cauza inundațiilor, sunt șase morți, mii de case afectate, iar pagubele sunt uriașe. Acolo, Consiliul Județean scoate din fondul de rezervă 1 milion de lei pentru familiile victimelor, pentru echipamente cu care să curețe urmările inundațiilor și promite și ajutoare pentru păgubiți.

Ajutoare dă și Ciolacu. În ședința de guvern de ieri a anunțat stare de alertă pentru zonele inundate din județele Galați și Vaslui și ajutoare pentru cei afectați de inundații. Ciolacu zice că trebuie o „discuție serioasă”, mai ales că Galațiul este lovit pentru a treia oară de inundații.
Dar deocamdată ridică din umeri.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în deschiderea şedinţei de Guvern de luni că fiecare familie afectată de inundaţii va primi un ajutor de urgenţă de maxim 10.000 de lei.

Alocăm azi primele sume pentru a compensa o parte din pagubele suferite. Fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgenţă din partea Guvernului de maxim 10.000 de lei. Iar, în cazul acelor familii care şi-au pierdut pe cineva drag, aprobăm un ajutor suplimentar de 10.000 de lei”, a afirmat premierul.

Şeful Executivului a precizat că suma totală a acestui prim ajutor este de 100 milioane de lei.


Citește și