• În ceea ce priveşte propria candidatură pentru prezidenţiale, Ciucă afirmă că este prea devreme”.
  • Da, este cel mai bun lucru, pentru democraţie, pentru electoratele fiecăruia dintre cele două partide”, a spus preşedintele PNL.
  • Preşedintele PNL a recunoscut că ar fi de preferat o construcţie de dreapta, însă scorul electoral obţinut de ADU nu asigură o majoritate.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că liberalii şi social-democraţii trebuie să aibă fiecare propriul candidat la alegerile prezidenţiale, întrucât hardcore-ul votanţilor, şi de o parte şi de alta, nu vor vota un candidat comun, acest lucru fiind vizibil inclusiv cu experimentul de la Bucureşti”. În ceea ce priveşte propria candidatură pentru prezidenţiale, Ciucă afirmă că este prea devreme”.

Răspunzând unei întrebări, Ciucă a subliniat că cel mai dezirabil scenariu este ca PSD şi PNL să aibă candidaţi separaţi la prezidenţiale.

Da, este cel mai bun lucru, pentru democraţie, pentru electoratele fiecăruia dintre cele două partide”, a spus preşedintele PNL. De asemenea, Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă Marcel Ciolacu va candida la alegerile prezidenţiale.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Dacă mergem prin similitudine, eu cred că este normal să candideze. Este preşedinte de partid, este premier în funcţie (…) Eu cred că da. Nu sunt sigur. Îmi exprim o abordare, o modalitate, de a vedea lucrurile”, a răspuns Ciucă.

Preşedintele PNL a recunoscut că ar fi de preferat o construcţie de dreapta, însă scorul electoral obţinut de ADU nu asigură o majoritate.

Păi trebuie să ne uităm la cifre şi vedem care este scorul final. Putem cu acest scor final să facem o majoritate consistentă? Nu putem. Deci nu există în momentul de faţă perspectiva unei majorităţi. Perspectiva de majoritate şi de asigurare a stabilităţii ţării a fost pe această formulă (alianţa cu PSD, n.r.). Dacă mâine am avea un scor care să ne confere o majoritate, sigur că ar fi de preferat să avem un construct politic pe dreapta (…) Politicienii trebuie să aibă o mare capacitate de autocontrol, moderaţie şi modestie, pentru că ceea ce s-a întâmplat în alegerile de acum, oamenii au taxat şi lipsa de modestie. E bine să fim modeşti, să vorbim cu oamenii, să stăm de vorbă cu ei, să aflăm care sunt problemele”, a subliniat Ciucă.

Totodată, el spune că se aşteaptă să aibă un dialog bun cu Elena Lasconi, cea care şi-a anunţat candidatura la şefia USR.

Citește și