Nicuşor Dan: Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărţi funciare care atestă Primăriei Muncipiului Bucureşti calitatea de proprietar

Primarul General al Capitalei, Nicusor Dan, soseste la o ceremonie militara si religioasa organizata cu ocazia sarbatorii Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, la Monumentul Eroilor Aerului din Bucuresti, joi, 20 iulie 2023. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărţi funciare care atestă Primăriei Muncipiului Bucureşti calitatea de proprietar şi administrator al întregii zone supraterane din Piaţa Unirii, respectiv parc şi planşeu, anunţă Nicuşor Dan.

El precizează că instituţia Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmboviţa şi numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal sa ceară autorizaţii de lucrări pentru suprateran.

„Patru instituţii ale statului: Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 şi Primăria Sectorului 3 s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente. În consecinţă, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI şi vom sesiza organele de cercetare competente”, încheie Nicuşor Dan.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a anunţat că demarează, în baza unei autorizaţii emisă de Primăria Sectorului 3, lucrările de refacere din temelii a Planşeului Unirii.

Primarul general şi poliţiştii locali ai Capitalei au venit, luni, să demonteze gardurile amplasate de Primăria Sectorului 4 în Parcul Unirii, însă au fost împiedicaţi de poliţiştii locali ai Sectorului 4.

Luni seară, Nicuşor Dan a emis un ordin de demolare a şantierului, iar Daniel Băluţă a anunţat că „pentru a pune în siguranţă integritatea şi viaţa angajaţilor Primăriei Sector 4, dar şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa de la Piaţa Unirii, am decis retragerea de îndată a tuturor”.

Exit mobile version