• Finanțarea proiectului se va face prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
  • Nicușor Dan: Avem deja din PNRR 300 de mil. de lei și din fonduri naţionale 600 de mil. de lei.
  • Primarul spune că a început o  evaluare preliminară a riscului seismic pentru aproximativ 8.000 de clădiri din București.

S-a dat startul campaniei electorale, așa că au început și promisiunile. Nicușor Dan atacă la una dintre problemele recurente ale bucureștenilor. Clădirile cu bulină. Primarul spune că a început o evaluare preliminară a riscului seismic pentru aproximativ 8.000 de clădiri din București. Și asta este doar prima fază din cele trei. Urmează evaluarea a unui expert iar apoi consolidarea. Evaluarea va începe cu 200 de clădiri din zona istorică ca proiect pilot. De unde vin banii? Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi din fonduri naţionale.

„Azi începem pentru 200 de clădiri din zona istorică, este un proiect pilot şi în funcţie de el o să vedem care sunt dificultăţile pe parcurs, să continuăm cu restul imobilelor din Bucureşti. Sunt trei etape, una este această evaluare preliminară, după care este expertizarea şi după aceea este consolidarea propriu-zisă. Gradele de risc seismic ne dau expertiza şi noi, prin evaluarea preliminară, vedem numai care este ordinea în care facem expertiza”, a menţionat Nicușor Dan.

„Există niște criterii care țin de partea tehnică, adică riscul seismic, dar și indicele U, care înseamnă Urgență. Aici la urgență intră mai multe aspecte. De exemplu, numărul populației. Dar există și criterii subiective, cum este în cazul acesta. Multe sunt clădiri nesemnificative și ca valoare, dar mai ales ca importanță. Aici intervine, probabil, și subiectivismul primarului, al obiectivelor politice”, a explicat Gheorghe Pătrașcu, arhitect urbanist, la Aleph News.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Citește și