• Farage și-a dublat afirmațiile controversate legate de înjunghierile din Southport.
  • Ratingul de aprobare al lui Farage a scăzut vertiginos în ultima săptămână.
  • Un protest a fost planificat pentru a-l acuza că incită și găsește scuze pentru revoltele rasiste și fasciste.

Nigel Farage a ajuns la miliardarul Elon Musk, proprietarul X, susținând o conspirație între guvern și mass-media pentru a sprijini „frontierele deschise”, în timp ce își dublează afirmația cu privire la înjunghierile din Southport, scrie The Independent.

Liderul Reform UK a postat un videoclip la adresa lui Musk, care a fost el însuși în spatele unei tirade de tweet-uri în care a atacat Regatul Unit, guvernul și pe prim-ministrul Sir Keir Starmer cu privire la gestionarea revoltelor de extremă dreapta.

Musk a susținut afirmațiile conform cărora există o abordare pe două niveluri față de musulmani și față de clasa muncitoare albă și a calificat autoritățile britanice drept „stasi-ul woke” în legătură cu încercările de a controla incitarea la ură și dezinformarea pe rețelele sociale.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Într-o nouă tiradă, Farage a spus: „Elon Musk pune o întrebare foarte importantă. De ce mass-media din Regatul Unit, cu câteva excepții, doar repetă linia guvernului. Ei bine, vă spun eu de ce. Este foarte simplu. Se numește consens”.

Farage și-a dublat afirmațiile mult criticate cu privire la înjunghierile din Southport, în timp ce noi sondaje arată că popularitatea liderului Reform UK a scăzut vertiginos.

În urma uciderii a trei fete săptămâna trecută, Farage a afirmat că adevărul cu privire la suspect a fost ascuns și a continuat să susțină că revoltele care au urmat s-au datorat unei lipse de informații furnizate publicului de către autorități.

În ultima săptămână, ratingul de aprobare al lui Farage a scăzut, liderul Reform UK înregistrând o scădere de șapte puncte a scorului său net de favorabilitate.

Aproximativ 67% dintre britanici au o părere nefavorabilă despre deputatul de Clacton, arată sondajul YouGov, în timp ce doar 25% au o părere favorabilă despre el. Un sondaj YouGov anterior, efectuat la 31 iulie, a plasat favorabilitatea netă a liderului Reform UK la -35, scăzând cu șapte puncte în decurs de mai puțin de o săptămână, la -42.

Un protest a fost planificat pentru sâmbătă după-amiază în fața sediului Reform UK, organizatorii acuzându-l pe Farage că incită și găsește scuze pentru revoltele rasiste și fasciste.

Citește și