Nikki Haley spune că va vota cu Donald Trump, fostul ei rival: „N-a fost perfect, dar Biden e o catastrofă”

Nikki Haley, care s-a retras în martie din cursa electorală împotriva lui Trump pentru nominalizarea Partidului Republican, a declarat că intenționează să voteze pentru fostul său rival în noiembrie, scrie CNN.

https://media.alephnews.ro/2024/05/WhatsApp-Video-2024-05-23-at-00.19.00.mp4

„Biden a fost o catastrofă. Așa că voi vota pentru Trump”, a spus Haley miercuri, la un eveniment din Washington, primul ei discurs public de când a renunțat la primarele prezidențiale ale GOP în martie.

Haley a afirmat că Trump „nu a fost perfect” în multe probleme, inclusiv în politica externă, dar că totuși îl va susține în încercarea sa de a reveni la Casa Albă.

Cine este Nikki Haley

Nikki Haley este o figură politică importantă în Partidul Republican, care a concurat pentru nominalizarea prezidențială.

Ea a fost guvernatoare a statului Carolina de Sud și a deținut funcția de ambasador al SUA la ONU sub administrația lui Donald Trump.

Haley a fost văzută ca o posibilă candidată la vicepreședinție în 2012 și 2016 și a fost aleasă să ofere replica republicană la discursul privind starea Uniunii al lui Barack Obama în 2016.

În 2024, Haley a fost unul dintre ultimii doi candidați rămași în cursa preliminarelor republicane, alături de Donald Trump, și a câștigat alegerile primare republicane din Washington DC.

Haley a fost recunoscută pentru abordarea temelor de egalitate de gen și rasă, precum și pentru implicarea sa în politica externă.

Exit mobile version