• În urmă cu mai bine de șase decenii, nouă excursioniști au decedat în Munții Ural din cauza unei presupuse avalanșe.
  • De-a lungul timpului, mai multe teorii ale conspirației au luat naștere, printre care se numără învinuirea OZN-urilor sau a monștrilor din pădure pentru cele întâmplate.
  • În anul 2019, a fost începută o nouă cercetare care a adus noi indicii cu privire la tragedie.

Nouă excursioniști au murit în Rusia, în Munții Ural. Incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de șase decenii, iar lipsa informațiilor concrete a dus la implicarea OZN-urilor, a monștrilor din pădure și a diferitelor teorii ale conspirației în această tragedie.

Însă, toate aceste păreri au fost dezmințite atunci când rezultatul unei anchete începute în urmă cu trei ani a sosit. Mai exact, conform unor cercetări începute în anul 2019, o avalanșă din Munții Ural a fost cea care a cauzat decesul celor nouă excursioniști, prin împingerea lor în afara corturilor, relatează The New York Times.

Cu toate acestea, cercetătorii nu au fost împăcați pe deplin cu presupusa avalanșă care a produs decesul celor nouă excursioniști, susținând că nu s-a mai întâmplat așa ceva. „Din câte știu eu, nimeni nu a văzut vreodată una pe acești munți”, a declarat Valery Anyamov, un reprezentant al poporului indigen Mansi în cadrul documentarului ”The Dyatlov Mystery”.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Au fost publicate dovezi cu avalanșa care i-ar fi ucis pe excursioniști

Anul trecut, au fost puse la dispoziție pubicului, de către doi oameni de știință din Elveția, o înregistrare în care este surprinsă o avalanșă de plăci ce a avut loc în acea zonă, precum și o hartă 3D, menită să întărească descoperirile. Însă, aceștia au recunoscut că dovezile nu sunt suficiente, dar rezultatele noilor cercetări aduc anumite informații în plus.

„Tot ceea ce putem spune este că a existat un pericol serios de avalanșă. Nu știm ce s-a întâmplat acolo, chiar dacă a fost o avalanșă”, a spus Alexander Puzrin, profesor de inginerie geotehnică la ETH Zurich.

„Un lucru pe care nu am vrut să îl fac a fost să devin o parte a comunității misterioase Dyatlov care își petrece întreaga viață în acest sens. Dar, cumva, te captivează și asta e”, a mai spus acesta.