LISTA COMPLETĂ. Noile restricții impuse de autorități începând de luni, 25 octombrie

Ce restricții intră în vigoare în România

Situațiile în care carantina de noapte NU se aplică

Ce DOCUMENTE sunt necesare pentru circulația pe timpul nopții

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hârtie sau în format electronic, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea, prezentat în limba țării respective și în limba engleză sau prezentat în limba română.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil care trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Mască de protecție obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă și la birou

Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Se exceptează următoarele categorii de persoane:

Magazinele, restaurantele, cafenelele, sălile de fitness și cinematografele închid la ora 21.00

Măsura se aplică și activităților sau evenimentelor organizate și desfășurate de persoanele fizice, operatorii economici, instituțiile publice în următoarele domenii:

Evenimentele private sunt interzise și competițiile sportive se desfășoară fără spectatori

Este interzisă, pentru o perioadă de 30 zile, organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a cursurilor de instruire, workshop-urilor și conferințelor, precum și a concertelor și spectacolelor organizate în alte spații deschise sau închise cu excepția celor special destinate care aparțin instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
Pentru o perioadă de 30 zile, competițiile sportive vor fi organizate și desfășurate pe teritoriul României fără participarea spectatorilor.

Mitinguri doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală

La biserică, fără condiționare

Acces în mall-uri, restaurante și hoteluri doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală

În instituțiile publice se intră DOAR cu certificat verde

Exit mobile version