Nord Stream: Blinken califică acuzațiile lui Putin drept „scandaloase”

Antony Blinken

Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a respins vineri acuzaţiile ,,absurde” şi ,,scandaloase” ale preşedintelui rus Vladimir Putin, care i-a acuzat pe anglo-saxoni de implicare în exploziile de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2, potrivit presei internaționale.

,,Nu am nimic de adăugat la aceste afirmaţii absurde ale preşedintelui Putin potrivit cărora noi sau partenerii noştri aliaţi am fi responsabili în vreun fel pentru aceasta” , a declarat el, într-o conferinţă de presă, denunţând din nou ,,campania scandaloasă de dezinformare” a Rusiei.

Vorbind alături de omologul său canadian Mélanie Joly, el nu a vrut să ,,devanseze ancheta în curs” cu privire la originea acestor explozii, dar a spus că este în ,,contact strâns” cu europenii pe acest subiect.

La rândul său, Vladimir Putin a acuzat vineri în cadrul unui discurs la Kremlin puterile ,,anglo-saxone’‘ că sunt autoarele sabotajului de săptămâna aceasta asupra gazoductelor Nord Stream.

,,Sancţiunile nu sunt suficiente pentru anglo-saxoni, au trecut la un sabotaj incredibil”, a susţinut liderul de la Kremlin. ,,Organizând exploziile asupra gazoductelor internaţionale, ei au început de fapt să distrugă infrastructura energetică europeană’‘ , a acuzat el în continuare.

Potrivit preşedintelui rus, Statele Unite ,,fac presiuni” asupra ţărilor europene pentru a-şi întrerupe complet aprovizionarea cu gaz rusesc ,,pentru a ocupa piaţa europeană„.

Exit mobile version