• Biden a organizat un miting la un gimnaziu de liceu din Detroit.
  • Pe parcursul discursului, Biden și-a reiterat planurile pentru un al doilea mandat.
  • Biden a vizat, de asemenea, Proiectul 2025.

Joe Biden a ținut un discurs sfidător vineri seară în statul Michigan, câmpul de luptă, respingând cu fermitate îndoiala care se învârte în jurul supraviețuirii sale în funcția de candidat democrat la președinție, scrie The Guardian.

Biden a organizat un miting la un gimnaziu de liceu din Detroit, ca parte a vizitei sale în statul critic care l-a ales pe Trump în 2016 și pe Biden în 2020. El a urcat pe scenă pentru a cânta publicul „nu renunța” și a abordat speculațiile. „Nu ma duc nicaieri” a spus el.

Pe parcursul discursului, Biden și-a reiterat planurile pentru un al doilea mandat, inclusiv codificarea drepturilor la avort, semnarea Legii privind drepturile de vot John Lewis, încetarea datoriei medicale, creșterea salariului minim și interzicerea armelor de asalt.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

De asemenea, l-a urmărit direct pe Trump, numindu-l pe fostul președinte și presupusul candidat republican „un învins” și provocându-și palmaresul în ceea ce privește locurile de muncă și economie.

„Donald Trump este singurul președinte din istoria Americii, în afară de Herbert Hoover, care și-a pierdut mai multe locuri de muncă decât avea când a intrat”, a spus Biden. „De aceea îl numesc Donald „Herbert Hoover” Trump.”

El a făcut referire, de asemenea, la luptele juridice continue ale lui Trump, inclusiv condamnarea sa pentru plata banilor lui Stormy Daniels, cazul său de abuz sexual care îl implică pe E Jean Carroll și cazul privind gestionarea de către acesta a informațiilor clasificate.

„Chiar vrei să te întorci la haosul lui Donald Trump ca președinte?” a întrebat el mulțimea, care a răspuns cu un „nu!”

Biden a vizat, de asemenea, Proiectul 2025, un plan de politici condus de Heritage Foundation, un thinktank de dreapta. Trump a încercat să ascundă proiectul, despre care democrații spun că arată agenda sa extremistă.

„Proiectul 2025 este cel mai mare atac asupra sistemului nostru de guvernare și a libertății noastre personale care a fost propus vreodată acestei țări”, a spus Biden, subliniind obiectivele sale de a criminaliza transportul de medicamente pentru avort, de a refuza acoperirea contraceptivelor și eliminarea Departamentului Educației.

„Nu am văzut niciodată așa ceva”, a spus el. „Nu este o glumă. Este timpul să încetăm să tratăm politica ca pe divertismentul și reality TV. Alți patru ani de Donald Trump sunt extrem de serioși.” Și-a încheiat discursul cu o glumă despre vârsta lui, spunând „Știu că arăt ca de 40 de ani” și spunând mulțimii că „o dată cu vârsta vine și înțelepciunea”.

„Știu să spun adevărul, știu să diferențiez binele de rău și știu că am demonstrat cum să fac această treabă”, a spus el. „Îl vom opri pe Donald Trump. Hai să facem asta.”

Discursul a fost primit inițial pozitiv în rândul experților și alegătorilor, Chris Hayes de la MSNBC spunând că a fost „cea mai bună performanță a lui [Biden] dată de la Statul Uniunii”.

Recepția va fi probabil salutată de echipele lui Biden, pe măsură ce solicitările de la Washington pentru a demisiona președintele în vârstă de 81 de ani s-au intensificat. Liderul democrat din Camera Reprezentanților a declarat că a discutat problema cu Biden joi, după conferința de presă a lui Biden după Summit-ul NATO.

Într-o scrisoare adresată colegilor, Hakeem Jeffries din New York a spus că discuțiile despre vârsta lui Biden și capacitatea de a ocupa un post au fost „clare și cuprinzătoare”.

„În numele Parlamentului Democrat al Camerei”, a spus el, „am solicitat și am primit cu bunăvoință o întâlnire privată cu președintele Joe Biden. „Acea întâlnire a avut loc ieri seară… mi-am exprimat în mod direct întreaga perspectivă, opinii sincere și concluzii despre calea de urmat.”

Răspunsul lui Biden nu a fost dezvăluit, nici detalii despre „concluziile” democraților. Dar, pe măsură ce scrisoarea a fost lansată, un democrat al 18-lea Congres a spus că Biden ar trebui să lase pe altcineva să se confrunte cu Donald Trump în noiembrie. Al 19-lea democrat care a spus că Biden ar trebui să plece, Mike Levin din California, a fost raportat de Politico că i-a spus astaa în față președintelui vineri, în timpul unei întâlniri virtuale cu grupul spaniol al Congresului. Levin și-a declarat apoi poziția public.

Politico a citat , de asemenea , un „democrat pro-Biden care a participat la întâlnire” spunând că președintele „suna foarte lucid”. Au mai fost vești îngrijorătoare pentru democrați când New York Times a raportat că atâta timp cât Biden rămâne nominalizat, donatorii majori vor pune în așteptare „aproximativ 90 de milioane de dolari”.

Sunrise Movement a cerut, de asemenea, ca Biden să renunțe. Aru Shiney-Ajay, director executiv al grupului de activiști axat pe climă condus de tineri, a spus că este „îngrijorată că Joe Biden nu este în măsură să mobilizeze alegătorii tineri și să câștige”.

În timp ce Biden se îndrepta spre Detroit, capitala a rămas în agitație. La Summit-ul NATO de joi, Biden a vorbit asertiv și și-a arătat experiența în politică externă, dar a făcut și derapaje jenante , prezentându-l pe Volodimir Zelenski al Ucrainei drept „președintele Putin” și referindu-se la Kamala Harris, vicepreședintele său, drept „vicepreședintele Trump”. .

Trump a profitat de asta, postând pe rețelele de socializare: „Crooked Joe își începe conferința de presă „Big Boy” cu „Nu l-aș fi ales pe vicepreședintele Trump pentru a fi vicepreședinte, deși cred că nu era calificată să fie președinte. .’ Mare treabă, Joe!” Biden părea să spună: „Uite, nu l-aș fi ales pe vicepreședintele Trump să fie vicepreședinte [dacă] cred că nu este calificată să fie președinte”.

Online, Biden a răspuns , postând: „Apropo: da, știu diferența. Unul este procuror, iar celălalt e infractor.” Trump, în vârstă de 78 de ani și care se confruntă cu întrebări cu privire la propria sa capacitate cognitivă, a fost condamnat pentru 34 de acuzații care rezultă din plățile de bani livrate către o vedetă de film pentru adulți. El se confruntă cu alte 54 de acuzații penale, privind subversia electorală și reținerea informațiilor clasificate, și a fost amendat cu milioane de dolari în cauze civile pentru fraudă în afaceri și defăimare care rezultă dintr-o acuzație de viol pe care judecătorul a numit-o „ în mod substanțial adevărat ”.

Au fost o veste bună pentru Biden vineri: un sondaj care arată că acesta se îmbunătățește de la dezbaterea dezastruoasă împotriva lui Trump din Atlanta, care i-a pus pe democrați în criză.

„Biden a câștigat de fapt un punct de la sondajul de luna trecută, care a fost luat înainte de dezbatere”, a scris Domenico Montanaro de la NPR , care a efectuat sondajul cu PBS și Marist . „El îl conduce pe Trump cu 50%-48% într-o confruntare 1 la 1. Dar Biden omite atunci când sunt introduse opțiuni de la terți, Trump [conducând] 43%-42%”.

Dar Politico a remarcat o disonanță grăitoare în răspunsurile la performanța lui Biden la NATO. Un consilier al lui Biden a spus că președintele a depășit așteptările și a avut câteva linii grozave. Un consilier democrat a spus că Biden „a coborât ștacheta… până când este pe podea”.

Jim Clyburn din Carolina de Sud , decanul Congressional Black Caucus , a declarat pentru NBC că Biden „uneori strica cuvintele și frazele, dar toate acestea sunt aproape naturale pentru oamenii care au crescut bâlbâindu-se”.

El a adăugat: „Are una dintre cele mai bune minți pe care le-am avut vreodată … sper că ne vom concentra asupra substanței acestui om … și asupra modului în care a condus această țară.

Întrebat „Este același Joe Biden pe care l-am văzut acum patru ani?”, Clyburn a răspuns: „Nu!” „Nu sunt același Jim Clyburn ca acum patru ani și în 10 zile voi împlini 84 de ani. Dar sunt puțin mai înțelept decât înainte… Este biblic. Când am devenit bărbat, am lăsat deoparte lucrurile copilărești. Joe Biden a lăsat deoparte lucrurile copilărești pentru că a devenit bărbat. Adversarul lui [Trump] este încă un copil.”

Citește și