• Veți putea urmări transmisiile tv, dar și să asistați la concerte sau evenimente speciale.
  • La Trocadéro , medaliatul olimpic vă fi sărbătorit în fiecare zi la „Parc des Champions”, cu un spectacol de deschidere urmat de parada sportivilor.
  • Azi dimineață, primărița Parisului, Anne Hidalgo, s-a scăldat în Sena, urmează Emmanuel Macron.

Au mai rămas 9 zile până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. În febrilitatea ultimelor pregătiri, organizatorii s-au gândit și la fanii care nu au neapărat bilete la toate competițiile. Mai multe fan-zone sunt în pregătire în toate cartierele Parisului.

Unde vom putea urmări competițiile dacă ne aflăm la Paris și nu avem bilete la toate competițiile?

Au fost înființare mai multe Cluburi 2024 în capitală și suburbii. Locuri de sărbătoare locale vor fi, de asemenea, amenajate în aproape fiecare arondisment. În total, 16 „zone de fani” vor fi prezente în Parisul intramural,

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În capitală, la fel ca în regiunea ei periferică, Cluburile 2024 vor primi fani ai sportivilor din diferite țări. Dincolo de difuzarea televizată a evenimentelor, aceste locuri vor fi și un prilej de a participa la concerte sau demonstrații sportive. Unii sportivi se vor întâlni cu publicul de-a lungul celor două săptămâni. De asemenea, se va putea lua masa la fața locului, într-un „spirit de tavernă care va promova arta franceză de a trăi precum și know-how-ul local, printr-o ofertă de catering inspirată direct din cultura gastronomică franceză”.

La Paris, Club 2024 va fi instalat in fața Primăriei. În localitățile învecinate, Cluburi 2024 se vor găsi în mai multe locații, cu 17 zile de activități planificate în timpul Jocurilor Olimpice și numeroase concerte.

Pe lângă clubul 2024 de la Primărie, sunt planificate și site-uri mai mici în majoritatea cartierelor pariziene. Aceste fan zone vor fi deschise de la 10:00 până după ora 23:00.

Alte două situri, mult mai impunătoare, vor contribui și ele la festivități. La Trocadéro (16ᵉ), medaliatul olimpic va fi sărbătorit în fiecare zi la „Parc des Champions”, care va include un spectacol de deschidere urmat de parada sportivilor. Finalele evenimentelor olimpice vor fi apoi difuzate pe un ecran gigant. La celălalt capăt al capitalei, în Parc de la Villette (al 19-lea), „Parc des Nations” va găzdui cluburile naționale ale numeroaselor delegații. „Club France” va fi instalat în special în această locație, în Grande Halle de la Villette. Sportivii veni celebra clădire pentru a-și întâlni suporterii.

Cum ne deplasăm în această perioadă prin Paris?

11 noi stații de metrou și RER se închid pe 18 iulie din cauza JO. Puteți consulta lista completa a stațiilor închise pe situl dedicat -anticiperlesjeux.org.

Ne vom putea scălda în Sena?

Este o promisiune care datează de pe vremea când Jaque Chirac era primarul Parisului. Dar organizatorii Jocurilor au fost nevoiți să accelereze purificarea apelor Senei, pentru că există competiții care se desfășoară aici. Primăriță Anne Hidalgo a promis că se va scălda în Sena pentru a arăta că apa este propice, și chiar a făcut-o azi dimineață. Ministra transporturilor, Amélie Oudéa-Castera i-a luat-o înainte. Îl așteptam acum pe Emmanuel Macron, căci a promis și el să încerce apele Senei.

Citește și