O bombă americană din al Doilea Război Mondial a explodat pe un aeroport japonez. Un crater mare s-a format pe o cale de rulare

O bombă americană neexplodată din al Doilea Război Mondial, care fusese îngropată pe un aeroport japonez, a explodat miercuri, provocând un crater mare pe o cale de rulare și anularea a peste 80 de zboruri, dar fără răniți, au declarat oficialii japonezi, scrie AP News.

Oficialii Ministerului Transporturilor au declarat că nu se afla nicio aeronavă în apropiere atunci când bomba a explodat la aeroportul Miyazaki din sud-vestul Japoniei.

Oficialii au declarat că o anchetă a Forțelor de Autoapărare și a poliției a confirmat că explozia a fost cauzată de o bombă americană de 500 de lire sterline și că nu a existat niciun alt pericol. Aceștia încercau să stabilească ce a provocat detonarea bruscă.

O înregistrare video realizată de o școală de aviație din apropiere a arătat cum explozia a aruncat în aer bucăți de asfalt ca o fântână. Videoclipurile difuzate de televiziunile japoneze au arătat un crater pe calea de rulare cu un diametru de aproximativ 7 metri și o adâncime de 1 metru.

Secretarul șef al cabinetului, Yoshimasa Hayashi, a declarat că mai mult de 80 de zboruri au fost anulate la aeroport, care speră să își reia operațiunile joi dimineață.

Aeroportul Miyazaki a fost construit în 1943 ca fost câmp de antrenament de zbor al Marinei Imperiale Japoneze, de unde unii piloți kamikaze au decolat în misiuni de atac sinucigaș.

O serie de bombe neexplodate lansate de armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost dezgropate în zonă, au declarat oficialii Ministerului Apărării.

Exit mobile version