• O delegație a Israelului merge luni la Cairo pentru negocieri.
  • Netanyahu a prezentat duminică lista cu cererile Israelului pentru un acord de pace.
  • Israelul nu renunță la luptă până la îndeplinirea tuturor obiectivelor în Gaza.

O delegație a Israelului, condusă de șeful serviciului de informații Shin Bet, Ronen Bar, merge astăzi la Cairo, pentru negocieri privind eliberarea ostaticilor israelieni și controlul trecerii de frontieră Rafah dintre Egipt și Gaza. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a prezentat duminică seara o listă cu ceea ce el a spus că sunt cereri israeliene nenegociabile, printre care garanția că Israelul ar putea relua luptele până la îndeplinirea tuturor obiectivelor.

Potrivit unui raport al site-ului de știri Walla, Bar va lua parte la discuții în capitala egipteană cu privire la un potențial acord de eliberare a ostaticilor, inclusiv discuții privind numele prizonierilor palestinieni de securitate care urmează să fie eliberați, precum și viitorul control al punctului de trecere.

Punctul de trecere Rafah dintre Gaza și Egipt a fost practic închis de când IDF a început operațiunile în oraș în luna mai, ceea ce a înfuriat Cairo. În cursul zilei de astăzi, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a publicat o listă de cerințe israeliene pentru discuții, care include un jurământ că Israelul nu va permite contrabanda cu arme între Egipt și Gaza, o referire probabilă la controlul trecerii.

Recomandări

„TIMPUL S-A OPRIT”
SUD VS NORD
KEANU REEVES E PILOT
TESTE PENTRU CANCER
ATACURI ÎN LIBAN
ATAC ÎN GAZA

Șeful Mossad a fost în Qatar săptămâna trecută și ar trebui să se întoarcă din nou săptămâna aceasta, deoarece negocierile privind un potențial acord au fost reluate.

Cairo a trimis un mesaj Ierusalimului că va colabora cu Statele Unite pentru a ajuta la construirea barierei de înaltă tehnologie dacă se ajunge la un acord de încetare a focului. Potrivit raportului, Egiptul a declarat că lucrările la barieră ar putea începe în primele zile ale unei încetări a focului.

Citește și