O explozie puternică a avut loc într-un bloc de locuințe din Alloa, Scoția. Un bărbat și-a pierdut viața, iar alte trei persoane au fost grav rănite

O explozie a distrus un bloc de locuințe din Alloa, Scoția, provocând moartea unui bărbat și rănirea mai multor persoane. Echipajele de urgență au fost alertate duminică, în jurul orei 18:00, la Kellie Place, după ce a fost raportată explozia. Bărbatul, care se afla în interiorul apartamentului în momentul incidentului, a fost declarat mort la fața locului, iar identitatea sa nu a fost încă confirmată oficial, scrie Sky News.

Trei persoane din aceeași clădire au fost transportate la Forth Valley Royal Infirmary cu răni minore. Explozia a smuls o parte din acoperișul clădirii și a lăsat o gaură la primul etaj. Autoritățile au declarat incidentul drept unul major, închizând mai multe drumuri pentru a facilita intervenția diverselor agenții.

Sergentul Neill Drummond a declarat că se lucrează pentru a stabili circumstanțele exploziei și a mulțumit comunității locale pentru sprijinul acordat în investigarea incidentului. La scurt timp după ora 23:00, poliția a anunțat că drumurile închise au fost redeschise, deși erau necesare lucrări suplimentare la rețelele de gaz și electricitate.

Primăria Alloa a fost deschisă ca centru de refugiu pentru locatarii afectați, iar Consiliul Clackmannanshire a declarat că toți cei impactați au găsit adăpost temporar la prieteni și familie. Autoritatea locală va continua să ofere asistență celor care nu se pot întoarce acasă. Luni, inginerii de la Scottish Gas Networks se aflau încă la fața locului pentru a evalua situația.

Exit mobile version