O fetiţă de patru ani a descoperit o urmă de dinozaur veche de 220 de milioane de ani

O fetiţă de patru ani a făcut o descoperire importantă. Mergând de-a lungul unei plaje din Ţara Galilor alături de tatăl ei şi câinele de companie, a văzut o urmă de dinozaur extrem de bine conservată, care i-a entuziasmat pe paleontologii din întreaga lume, relatează NBC.

Lily Wilder a făcut descoperirea lângă Golful Bendricks din sudul Ţării Galilor, Marea Britanie. Urma a fost lăsată în urmă cu 220 de milioane de ani.

„Era pe o piatră joasă, la înălţimea umerilor pentru Lily, iar ea a văzut-o şi a spus„ uite tati ”, a declarat mama ei Sally Wilder, în vârstă de 41 de ani, la NBC News.

„Este foarte entuziasmată, dar nu prea înţelege cât de uimitor este”, a spus Sally. Bunica lui Lily a fost cea care i-a încurajat să contacteze experţii locali şi pasionaţii de fosile pentru investigaţii ulterioare.

Deşi este imposibil să se identifice exact ce tip de dinozaur a lăsat amprenta de 10 centimetri, dar unele date pot fi intuite, a declarat Cindy Howells, curator de paleontologie al Muzeului Naţional din Wales Amgueddfa Cymru, a declarat pentru NBC News. Probabil că amprenta a fost făcută de un dinozaur care avea o înălţime de aproximativ 75 de centimetri şi o lungime de 2,5 metri, a spus ea.

Ar fi fost un animal subţire, cu coadă, care a mers pe picioarele din spate şi a vânat animale mici şi insecte, a adăugat ea.

„Este genial”, a declarat Howells pentru NBC News. „Este o conservare uimitoare … Puteţi vedea fiecare detaliu al muşchilor şi unde sunt articulaţiile în picior.”

Plaja din Ţara Galilor este protejată ca sit de interes ştiinţific special, iar fosila conservată a fost îndepărtată în siguranţă. În curând va fi dus la Muzeul Naţional Cardiff.

Lily, care iubeşte emisiunile TV cu dinozauri şi are o colecţie de jucării şi modele, a declarat pentru NBC News că T-Rex este preferatul ei.

Exit mobile version