O grupare de infractori români jefuiește lăcașuri de cult din SUA. Cum acționează ROMAs

Grupările de crimă organizată din România iau cu asalt America. În mai multe state s-au specializat în jefuirea lăcașurilor de cult.

Cum acționează ROMAs

Poliția americană spune că este vorba despre Grupul Românesc de Crimă Organizată, o bandă care se autointulează ROMAs. Mai mulți membri ai săi au fost arestați și le-a și fost făcută publică identitatea: Nataniel Dumitru de 18 ani și fratele lui, Alexandru Dumitru, de 23 de ani. Ei sunt cercetați pentru că ar fi jefuit două lăcașuri de cult. În această primăvară, în zona Washington DC au fost jefuite două temple budiste, un templu hindus și două moschei.

Sunt chiar și imagini cu românii care intră într-un templu budist, iar după câteva minute ies purtând în brațe un seif în care erau 20.000 de euro. Anul trecut șapte locuri de rugăciune au fost jefuite. Poliția spune însă că românii nu caută conflicte, sunt pașnici, nu a fost vorba de violență. E posibil ca numărul acestor infracțiuni comise de români să fie mai mare, pentru că nu toate sunt raportate. Un călugăr budist a spus chiar că ei cred în karma și îi iartă pe români, care sunt tineri, au timp să se îndrepte.


Unde acționează grupul ROMAs


Jafurile în temple și moschei au avut loc mai ales în Washington, Virginia de Nord și Maryland. Dar proasta reputație a românilor trece de granițele acestor state. FBI vorbește chiar de o mafie a românilor, iar la începutul acestui an în California a fost emisă o alertă pentru că erau furate datele de pe card ale celor care mergeau să își ridice colete de la automatele din magazine. Grupările se mută din stat în stat și sunt greu de urmărit, le fac probleme și agenților federali, care nu au reușit până acum să destructureze grupări mari.

Exit mobile version